Ota nämä asiat huomioon, kun valitset matkalaukkua

Matkustaminen tarjoaa mahdollisuuden kokea uusia, ikimuistoisia seikkailuja. Mutta ennen kuin otat suunnan kohti seuraavaa lomakohdettasi, on yksi asia, joka on hoidettava: matkalaukun valinta. Matkalaukun valinta voi vaikuttaa merkittävästi matkan sujuvuuteen.

Kemin Laukku on kotimainen matkalaukkujen asiantuntija, joka haluaa tehdä matkastasi mahdollisimman huolettoman tarjoamalla laadukkaita matkalaukkuja eri tarpeisiin. Tässä artikkelissa kerromme, mitä tulee ottaa huomioon, kun valitset matkalaukkua. Olipa suunnitelmissasi seikkailuun täynnä toimintaa tai rentouttava loma rannalla, nämä vinkit auttavat sinua valitsemaan oikean laukun.

Matkalaukun koko

Matkalaukun valitseminen alkaa sopivan koon miettimisestä. Koko riippuu pitkälti matkasi luonteesta ja omista tarpeistasi. Yleisesti ottaen matkalaukut voidaan jakaa kolmeen kokoluokkaan: pieni matkalaukku (noin 69 cm, noin 70 litraa), iso matkalaukku (noin 75 cm, noin 90 litraa) ja erittäin iso matkalaukku (noin 82 cm, noin 110 litraa).

Pieni matkalaukku on tarkoitettu erityisesti lyhyille matkoille ja kevyesti pakkaavalle. Usein se riittää yhden henkilön viikon mittaiseen lomaan. Jos tarvitset mukaan talvivaatteita tai muuta paljon tilaa vievää tavaraa, tarvitset todennäköisesti isomman laukun. Pieni matkalaukku on myös helpompi kuljettaa kaupunkilomilla ja julkisissa kulkuvälineissä.

Iso matkalaukku on yleisin valinta perheille tai kahdelle matkustajalle. Se tarjoaa runsaasti tilaa vaatteille, kengille ja muille matkatavaroille. Iso matkalaukku on hyvä vaihtoehto pidemmillekin lomille.

Superiso matkalaukku on hyvä valinta pitkille matkoille, kun et halua kuljettaa mukana montaa laukkua. Kun valitset todella ison laukun, on tärkeää olla tietoinen lentoyhtiöiden asettamista koko- ja painorajoituksista, jotta vältät mahdolliset lisämaksut ja hankaluudet lentokentällä.

Samsoniten matkalaukut ovat samanaikaisesti sekä todella kestäviä, että kevyitä. Kuvan Samsonite Proxis -laukut ovat ultrakevyitä. Laukkuja löytyy monessa eri värissä.

Matkalaukun materiaali

Matkalaukun valinnassa yksi tärkeimmistä seikoista on materiaali. Materiaali vaikuttaa matkalaukun kestävyyteen, painoon, ulkonäköön ja hintaan. Valitse materiaali tarpeidesi ja budjettisi perusteella.

Polypropeeni on suosittu materiaali matkalaukuissa. Se on melko kevyt mutta silti kestävä. ABS-muovi on toinen yleinen materiaali matkalaukuissa. Se on edullinen vaihtoehto, mutta ei yhtä kestävä kuin muut materiaalit.

Polykarbonaatti on kevyt ja kestävä materiaali. Se on keskihintainen vaihtoehto. Alumiiniset matkalaukut taas ovat tunnettuja tyylikkäästä ulkonäöstään ja erinomaisesta kestävyydestään. Ne ovat painavampia kuin muoviset laukut, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos matkustat lentäen.

Kankaiset matkalaukut ovat kevyitä ja joustavia vaihtoehtoja. Ne sopivat erityisesti niille, jotka matkustavat kevyesti. Kankaiset laukut eivät tarjoa yhtä hyvää suojaa kuin kovapintaiset laukut, joten ne ovat parhaita, kun matkatavarat eivät ole herkkiä iskuille.

Ihastuttava pinkki Ted Baker Belle-matkalaukku on suunniteltu naisille, jotka arvostavat sekä eleganssia että käytännöllisyyttä.

Matkalaukun sisus - tavarat järjestykseen

Hyvin suunniteltu matkalaukun sisätila auttaa sinua pitämään tavarasi järjestyksessä. Monissa matkalaukuissa on kiinnitysremmejä, jotka pitävät vaatteet ja tavarat paikallaan matkalla. Taskut tarjoavat kätevän säilytyspaikan pienille esineille ja pitävät ne helposti saatavilla.

Sulkemismekanismi ja pyörät

Matkalaukun sulkemismekanismi ja pyörien laatu voivat vaikuttaa merkittävästi matkasi sujuvuuteen ja mukavuuteen.

Vetoketju on yleisin matkalaukun sulkemismekanismi. Se tarjoaa kätevän ja nopean tavan sulkea laukku. Vetoketjut ovat kestäviä ja luotettavia.

Jos haluat lisää turvallisuutta, valitse lukoilla suljettava matkalaukku. Tällainen mekanismi tarjoaa ylimääräistä suojaa ja pitää tavarasi turvassa, koska laukku sulkeutuu tiiviimmin kuin vetoketjulla suljettavat laukut.

Matkalaukun pyörillä on suuri merkitys matkan sujuvuudelle. Useimmissa matkalaukuissa on neljä pyörää, jotka tekevät laukun liikuttamisesta vaivatonta. Parhaissa laukuissa on tuplapyörät, jotka tarjoavat erinomaisen liikkuvuuden.

Matkalaukun varaosien saatavuus

Laukun varaosien saatavuus voi säästää sinulta sekä rahaa että vaivaa tulevaisuudessa. Kun jokin osa laukusta menee rikki, voit vaihtaa sen uuteen sen sijaan, että ostaisit kokonaan uuden matkalaukun. Pitkä takuuaika voi olla yksi merkki siitä, että valmistaja tarjoaa laukkuun joitakin varaosia pidemmän aikaa. Löydät todennäköisemmin varaosia laukkuun, jonka takuuaika on 10 vuotta kuin laukkuun, jonka takuu on vain parin vuoden mittainen.

Mieti omia matkustustottumuksiasi ja matkalaukun käyttötarkoitusta. Matkustatko usein ja onko laukku kovalla kulutuksella? Jos matkalaukkua käytetään paljon, varaosien saatavuus voi olla tärkeää. Toisaalta, jos matkustat vain harvoin, varaosien puuttuminen ei välttämättä ole suuri huolenaihe.

Matkalaukut netistä nopealla toimituksella

Voit hankkia laukut myymälästämme Kemistä tai tilata ne verkkokaupastamme osoitteesta Laukkuni.fi. Toimitusaika on nopea (1-3 päivää) ja yli 100 euron tilauksissa on ilmainen toimitus. Meillä on vuosikymmenten kokemus alalta, joten meiltä saat asiantuntevaa palvelua sekä varmasti laadukkaat tuotteet. Tekemällä ostoksia meillä tuet samalla suomalaista työtä ja yrittäjyyttä.