Paikallisuutiset

Oulaisten akuuttiosasto aiotaan sulkea - Pohde järjestää keskustelutilaisuuden Oulaskankaalla keskiviikkona

Oulaisten akuuttiosaston sulkemissuunnitelmat liittyvät hyvinvointialueen aluevaltuuston viime syksynä hyväksymään sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelmaan. Kuva: Tiina Mäki/OYS Valokuvaus

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde suunnittelee Oulaisten terveyskeskuksen akuuttiosaston sulkemista.

Oulaisten akuuttiosaston suunnitelmat liittyvät hyvinvointialueen aluevaltuuston viime syksynä hyväksymään sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämissuunnitelmaan. Suunnitelmassa on linjattu Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueella vuosien 2023-2025 aikana tehtäviä palvelurakenteen muutoksia.

Oulaisten akuuttiosastoa on suunniteltu suljettavaksi Pohteen järjestämissuunnitelmassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohde järjestää aiheeseen liittyvän avoimen tiedotus- ja keskustelutilaisuuden keskiviikkona 24. toukokuuta kello 17 Oulaskankaan sairaalan Vihriälä-salissa. Pohteen edustajina tilaisuuteen osallistuvat toimialuejohtaja Päivi Laurila, järjestämisjohtaja Kirsi Ylitalo-Katajisto, Oulaisten hoitotyön johtaja Ira Karvonen ja palvelualuejohtaja Elina Heikkinen.

Pohteen mukaan Oulaisten akuuttiosaston potilaspaikkojen määrä on ollut 10–16 riippuen henkilöstötilanteesta. Perusterveydenhuollon akuuttiosastoilla toteutetaan lääkärin valvontaa vaativaa lyhytaikaista hoitoa.

Osastoille voidaan ottaa potilaita esimerkiksi vastaanoton tai päivystyksen kautta tai sairaalasta jatkohoitoon muun muassa leikkauksen jälkeen. Asiakkaan hoitoaika Oulaisten akuuttiosastolla on ollut noin yhdeksän päivää.

– Tavoitteena on, että järjestämissuunnitelman mukaiset korvaavat palvelut ovat käytössä ennen akuuttiosaston sulkemista. Pohde vahvistaa kotisairaalatoimintaa ja kotiin annettavia palveluita. Niiden tavoitteena on vahvistaa asiakkaan omaa toimintakykyä ja tarjota asiakkaalle palvelua tutussa ympäristössä passivoivan osastohoidon sijasta, Pohteen tiedotteessa todetaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Sote-järjestämissuunnitelman toimenpiteistä valmistellaan toimeenpanosuunnitelmat, jotka viedään aluehallitukselle tiedoksi. Päätökset toimenpiteistä tehdään viranhaltijapäätöksinä. Henkilöstöön vaikuttavista muutoksista käydään myös yhteistoimintamenettelyt henkilöstön kanssa.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä