Pääkirjoitukset

Ohessa kuva Perhon Möttösen pääsiäiskokolta 2019. Kokko oli turvallisessa paikassa aivan joen rannassa. Väkeä oli paikalla mukavasti ja sää oli mitä mainioin! Lukijan kuva. Kuva: Antero Ohranen

Pääkirjoitus: Kaikkien aikojen kokkokeli lauantaina — Lähetä toimitukseen kuvia

Pääsiäislauantaina ei tarvitse miettiä sitä, että voiko kokkoja polttaa. Usein pääsiäisen ajankohta on niin myöhään, että lumet ovat sulaneet ja metsäpalovaroitus estää kokkojen polttamisen. Tai jos ei palovaara, niin pandemia.

Kokkoperinne lankalauantaina on pidettävä voimissaan, kun sellainen on. Kokolle tulen ääreen kokoontuminen kyläläisten tai perheiden kesken on voimissaan olevaa elävää perintöä. Valoisan illan voi päättää kokkoajelulla pitkin maakuntia.

Pääsiäiskokoista ja muistakin menoista voi ilmoittaa esimerkiksi uudessa Tapahtumien Keski-Pohjanmaa -palvelussa. Tapahtumakalenteriin syötetyt tiedot julkaistaan lehdessä yleensä lauantaisin, mutta Keskipohjanmaan verkkosivuille nämä tiedot nousevat myös.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkoperinteitä on pidetty yllä lehdessä muutenkin. Muista lähettää lauantai-illan kokkokuvasi kuvatekstillä ja paikkatiedolla osoitteeseen toimitus@kpk.fi, niin valkeanne näkyy vieläkin laajemmalle alueelle.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä