Pääkirjoitukset

Pääkirjoitus: Kertooko Neristan-kyltti mitään Kokkolassa pysähtyville matkailijoille?

Neristan-kyltti Kokkolan Vanhankaupungin laidalla. Kuva: Jouni Nikula

Elokuu jatkuu lämpimän aurinkoisena, mutta matkailukausi paahtaa jo hyvinkin loppusuoraa. On hyvä hetki miettiä, kuinka Kokkolan Vanhaakaupunkia markkinoidaan. Kyse on sanavalinnoista ja totuttujen kaavojen haastamisesta.

Autolla liikkuvia matkailijoita opastetaan Suomessa ruskeapohjaisilla liikennemerkeillä. Kokkolan Vanhaankaupunkiin ohjataan Neristan-kylteillä.

Kokkolan Vanhakaupunki kattaa satoja puutaloja, joista vanhimmat ovat 1700-luvulta. Aikoinaan kaupunki jaettiin puhekielessä Neristaniin ja Oppistaniin, alakaupunkiin ja yläkaupunkiin. Alueiden raja kulkee pitkin Pormestarinkatua.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Paikallisille ehkä tuttua historiaa, mutta kuinka moni ulkopaikkakuntalaisista tietää, minne Neristan-kylteillä ohjataan? Ei kovin moni, totesi Kokkolan matkailujohtaja Teea Pietiläkin Keskipohjanmaalle kuukausi sitten. Siksi Kokkolan Matkailun omassa materiaalissa pyritään käyttämään myös vanhakaupunki-sanaa.

Matkailijat pysähtyvät Kokkolassa usein pidemmän matkan yhteydessä. Etenkin ulkomaalaiset turistit ovat suurelta osin karavaanareita.

Kun autolla liikutaan, informaation pitää olla helppolukuista ja yhdellä vilkaisulla aukeavaa. Kokkolan Vanhaankaupunkiin voisi ohjata nykyistä yksinkertaisemmilla sanavalinnoilla: Miten olisi Vanhakaupunki, Gamla Stan, Old Town.

Pääkirjoitukset ovat Keskipohjanmaan kannanottoja, jotka kuvastavat lehden periaatelinjaa. Kirjoitukset laatii Keskipohjanmaan toimitus.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Lue myös:

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä