Mielipiteet

Päivi Peltoniemen vastaus Erkki Kujallalle: Pitäisikö omat kristilliset arvot ensin päivittää kaikilta osin Raamatun sanan mukaisiksi?

Vastauksena Erkki Kujalan pohdintoihin samaa sukupuolta olevien kirkolliseen vihkimiseen ja heidän oikeuteensa saada siunaus avioliitolleen (KP 10.6.). Jeesus sanoi: ”Myy kaikki, mitä sinulle on, ja jaa rahat köyhille, niin sinulla on aarre taivaissa.” (Luuk. 18. 22) ja ”Helpompi on kamelin mennä neulansilmästä kuin rikkaan päästä Jumalan valtakuntaan.” (Luuk. 18. 24)

Jos kristityt oikeasti noudattaisivat tätä Jeesuksen selkeää ohjetta, näkyisi kaikkialla kristittyjen hökkelikyliä, joissa he asuisivat, luovutettuaan omaisuutensa köyhille.

Raamatussa sanotaan myös selvästi, että Jumala pitää huolen. ”Taivaan linnut eivät kylvä, eivät leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti taivaan isä ruokkii ne!” (Matt. 6. 25) Mistä mahtaa johtua, että näemme kuitenkin toinen toistaan hienompia asumuksia, uusia autoja ja yltäkylläistä elämää, joka ei ole lähelläkään sitä vaatimattomuutta, jota Jeesus edusti? Silti nämä samat ihmiset moralisoivat lyöden Mooseksen lakeja pöytään, vaikka eivät itsekkään noudata kaikkia Raamatun ohjeita, vaan ainoastaan niitä kristillisiä arvoja, jotka sattuvat sopimaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Entä jos joku keksii vaatia pyhäpäivänä töitä tekevien surmaamista, Mooseksen lakiin vedoten? (2. Moos. 35. 2)

Kysykää itseltänne, millä tavalla elämäänne vaikuttaa, kun kaksi toistaan rakastavaa ihmistä vihitään pyhään avioliittoon, jos se on näille ihmiselle tärkeä ja merkittävä asia? Homoseksuaaleja on ollut aina ja kaikkialla. Onneksi heitä nykyään ymmärretään paljon paremmin. Pitäisikö omat kristilliset arvot ensin päivittää kaikilta osin Raamatun sanan mukaisiksi ja vasta sen jälkeen arvostella muiden ratkaisuja?

”Kuinka näet roskan veljesi silmässä, mutta et huomaa, että omassa silmässäsi on hirsi?” (Luuk. 6. 41)

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä