Paras lainan kilpailutus

Oletko harkinnut lainaa tai muuta kulutusluottoa tai haluatko säästää nykyisten lainojen kustannuksissa?

Lainan kilpailutus on asia, joka on nykyään paljon esillä. Silti moni lainaa harkitseva hyödyntää ensimmäisen saadun lainatarjouksen ja päätyy maksamaan turhan paljon kuluja lainan takaisinmaksun aikana.

Edullisin lainatarjous löytyy kilpailutuksen ja saatujen tarjousten vertailun kautta. Lainan kilpailutus kannattaa tehdä lainapalvelun kautta, joka auttaa lainojen kilpailuttamisessa ja edullisimman lainatarjouksen löytämisessä.

Mitä lainan kilpailutus oikeastaan tarkoittaa ja miten kilpailuttaa itselleen mahdollisimman hyvä laina? Perehdy aiheeseen tarkemmin alla.

Mitä lainan kilpailutus tarkoittaa?

Kilpailutus on monille tuttu termi esimerkiksi vakuutusten, sähkösopimusten ja puhelinliittymien osalta. Lainaa hakiessa kilpailutus jätetään kuitenkin tekemättä, vaikka sillä voidaan saavuttaa iso säästö.

Lainojen kilpailutus tarkoittaa sitä, että lainaa harkitessa pyydetään lainatarjouksia useasta eri paikasta, minkä jälkeen verrataan niiden hintoja ja ehtoja parhaan vaihtoehdon löytämiseksi. Lainojen kilpailuttamisen tavoitteena on yleensä löytää nimenomaan edullisin lainatarjous, jotta lainasumman päälle kertyy mahdollisimman vähän kuluja.

Lainatarjoukset tehdään aina jokaiselle hakijalle erikseen, joten kattavan vertailun tekeminen edellyttää hakemusten lähettämistä. Lainantarjoajien sivuilta löytyy esimerkkilaskelmia, mutta lopulliset tarjoukset tehdään aina henkilökohtaisesti.

Lainapalvelu auttaa löytämään edullisimman tarjouksen

Lainan kilpailutus voidaan tehdä kahdella eri tavalla. Ensimmäinen näistä on se, että hakija tekee kilpailutuksen itse.

Tämä on hitaampi tapa, koska hakemuksen joutuu täyttämään erikseen jokaisen lainanmyöntäjän sivuilla. Myös saatujen lainatarjousten vertailu voi olla vaikeaa, kun osa tarjouksista saapuu sähköpostiin ja vain osa lainantarjoajan omaan verkkopalveluun.

Toinen vaihtoehto on hyödyntää lainapalvelua, joka tekee kilpailutuksen hakijan puolesta. Tämä on huomattavasti helpompi ja nopeampi tapa, koska vain yhden hakemuksen täyttäminen riittää.

Lainapalvelu välittää tämän hakemuksen eteenpäin yhteistyökumppaneilleen, jotka tekevät halutessaan lainatarjouksen.

Kaikki tarjoukset kerätään yhteen paikkaan, joka voi olla joko hakijan sähköposti tai lainapalvelun oma verkkopalvelu. Yhteen paikkaan kerättyjen tarjousten vertailu on helppoa, ja joukosta löytyy nopeasti edullisin tarjous.

Kilpailutuksen voi tehdä myös olemassa oleville lainoille. Lainojen yhdistely voi auttaa alentamaan lainakustannuksia merkittävästi.

Näin löytyy paras lainan kilpailutus

Netistä löytyy nykyään useita lainapalveluita, joiden kautta on mahdollista vertailla tarjouksia vakuudetonta lainaa tai luottoa hakiessa.

Näiden joukosta löytyy paras lainan kilpailutus, kun kiinnittää huomiota yhteistyökumppaneiden määrään, palvelun selkeyteen ja asiakaspalvelun toimivuuteen. Myös muiden hakijoiden kokemukseen perehtyminen voi auttaa valinnassa.

1. Yhteistyökumppanien määrä

Kilpailutuspalvelut eivät itse myönnä lainoja tai osallistu päätöksiin lainatarjousten hinnoittelun suhteen. Ne toimivat välittäjinä lainanhakijan ja -tarjoajan välillä auttaen etsimään helpolla tavalla edullisimman lainan.

Kun etsinnässä on paras lainan kilpailutus, kannattaa ensin tarkistaa lainapalvelun yhteistyökumppaneiden määrä. Se kertoo suoraan, kuinka laajan kilpailutuksen palvelun kautta pystyy tekemään.

Kilpailutuksen kannattaa olla mahdollisimman kattava, jotta pääsee hyödyntämään varmuudella edullisimman lainatarjouksen.

2. Lainatarjousten järjestäminen

Lainatarjousten saamisen jälkeen joutuu näkemään hieman vaivaa, kun niitä vertailee toisiinsa. Kun lainatarjoukset järjestetään selkeästi yhteen paikkaan, niiden vertailu on helpompaa.

Useilla lainanvälittäjillä on oma verkkopalvelu, johon kootaan saadut tarjoukset. Lainatarjoukset järjestetään yleensä suoraan hinnan perusteella siten, että edullisin tarjous tulee listassa ensimmäiseksi.

Hintoja vertaillessa ei kannata huomioida pelkkää korkoa, koska sen lisäksi maksetaan myös niin sanottuja lainan sivukuluja. Sivukulut voivat muodostaa merkittävän osan lainan kokonaishinnasta, eikä edullisimman lainakoron omaava tarjous ole välttämättä aina halvin vaihtoehto.

Lainatarjouksista tulee aina myös löytyä todellinen vuosikorko, joka kattaa sekä lainan koron että kaikki sivukulut. Vertailuun kannattaakin käyttää tätä tunnuslukua, joka auttaa löytämään kokonaisuudessaan edullisimman lainan hyödynnettäväksi.

3. Asiakaspalvelu

Joskus lainahakemuksen täyttämiseen tai muuhun lainaprosessiin tarvitsee apua. Lainanvälittäjällä on siksi oltava toimiva asiakaspalvelu, johon saa yhteyden mielellään monella eri tavalla.

Paras lainan kilpailutus huomioi asiakkaansa ja auttaa tarvittaessa prosessin eri vaiheissa. Asiakastukeen on hyvä saada yhteyttä monella eri tavalla, jotta ongelmien ratkaiseminen ei jää esimerkiksi puhelinpalvelun ruuhkan takia.

Lainatarjousten vertailu ei ole sitovaa, joten saatuja tarjouksia ei ole pakko hyväksyä. Jos päätyy siihen, että mikään lainatarjouksista ei ole hyvä, on tärkeää pystyä lopettamaan lainan hakuprosessi. Näin ei saa enempää lainatarjouksia ja mahdollinen markkinointiposti loppuu.

Tässä tilanteessa on hyvä, että asiakaspalveluun saa helposti yhteyden tai lainan hakuprosessin saa keskeytettyä helposti esimerkiksi verkkopalvelun kautta.

4. Muiden asiakkaiden kokemukset

Ennen lainan hakemista kannattaa vielä käyttää muutamia minuutteja muiden palvelua käyttäneiden kokemusten lukemiseen. Paras lainojen kilpailutus auttaa hakijoita, mikä takaa pääasiallisesti positiivisen palautteen.

Useilla kilpailutuspalveluilla on korkea asiakastyytyväisyys. Hakijat ovat löytäneet helpolla tavalla itselleen mahdollisimman edullisen lainan ja hyödyntäneet sen. Lainan kilpailutus on hoitunut kokonaisuudessaan helposti netissä, ja lainasumma on saatu käyttöön nopeasti.

Yhteenveto

Lainan kilpailutus tarkoittaa sitä, että lainaa hakiessa pyydetään tarjous useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Vakuudettoman lainan voi kilpailuttaa netissä lainapalvelun kautta, joka auttaa etsimään edullisimman tarjouksen.

Paras kilpailutuspalvelu on mahdollisimman laaja, ja se järjestää lainatarjoukset mahdollisimman selkeästi. Edullisimman vaihtoehdon löytäminen tarjousten joukosta käy näin helposti, ja lainanvälittäjä auttaa tarvittaessa prosessissa.