Paikallisuutiset

Presidentti Niinistö YK:n yleiskokoukseen – Osallistuu New Yorkissa Trumpin vastaanotolle

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tasavallan presidenttiSauli Niinistö matkustaa Yhdistyneiden kansakuntien 74. yleiskokouksen avajaisviikolle New Yorkiin 22.–25. syyskuuta.

Ensi viikon maanantaina Niinistö puhuu YK:n pääsihteeriAntónio Guterresin isännöimässä ilmastohuippukokouksessa. Kokouksen tavoitteena on nopeuttaa ja tehostaa Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanoa.

Presidentti Niinistö pitää Suomen kansallisen puheenvuoron yleiskokouksessa ensi viikon tiistaina. Samana päivänä presidentti Niinistö osallistuu muun muassa YK:n pääsihteerin lounaalle ja Yhdysvaltain presidenttiDonald Trumpin isännöimälle vastaanotolle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskiviikkona 25. syyskuuta presidentti Niinistö osallistuu YK:n korkean tason kestävän kehityksen poliittiseen foorumiin ja toimii sen toimenpiteitä käsittelevän keskustelun puheenjohtajana. Vuosittain kokoontuvan foorumin tehtävänä on arvioida kestävän kehityksen tavoiteohjelman toteutumista.

Avajaisviikon aikana Niinistön ohjelmassa on myös useita kahdenvälisiä tapaamisia esimerkiksi YK:n pääsihteerin, YK:n tasa-arvojärjestö UN Womenin pääjohtajan sekä Georgian, Puolan ja Kazakstanin presidenttien kanssa.

Presidentti Niinistö toimii YK:n yleiskokouksessa Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana. Valtuuskuntaan kuuluvat myös ulkoministeri Pekka Haavisto, perhe- ja peruspalveluministeriKrista Kiuru, kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeriVille Skinnari sekä ympäristö- ja ilmastoministeriKrista Mikkonen.

YK:n yleiskokouksen tehtävänä on keskustella ja tehdä suosituksia kaikista Yhdistyneiden kansakuntien peruskirjan piiriin kuuluvista kysymyksistä sekä kaikista rauhaan ja turvallisuuteen liittyvistä ongelmista. Kaikki jäsenvaltiot ovat edustettuina yleiskokouksessa ja jokaisella on yksi ääni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Yleiskokouksessa käsitellään esimeriksi alueellisia konflikteja, aseidenriisuntaa, rauhanturvaoperaatioita ja ihmisoikeuksia. Tällä kertaa ilmastoasioiden lisäksi puhutaan ainakin kestävästä kehityksestä, terveydenhuollosta, kehitysrahoituksesta sekä pienten saarivaltioiden tilanteesta.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä