Paikallisuutiset

Silli, sima ja kuohari kuuluvat vappubrunssiin – Merelliset maisemat houkuttelevat keskipohjalaisia juhlijoita: “Ulkona ei ihan vielä syödä”

Vappubrunssi on perinne, joka elää vahvana.

Kesäravintola Wanhan Elban ravintoloitsija Annika Ojatalo. Hän on huomannut, että alkoholijuomien nauttiminen vappubrunssilla on vähentynyt. Kuva: Jukka Lehojärvi

Brunssi-sanan alkuperä on hauska. Se on yhdistelmä aamiaista ja lounasta: breakfast + lunch = brunch eli yhtä kuin brunssi.

Vappuna brunssin hauskuus korotetaan vielä uuteen potenssiin, kun simat, kuoharit ja sillit otetaan esille ja nautitaan parhaimmillaan veden äärellä.

– Meillä on merinäköala; sat

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä