Mainos

Täydellinen uima-allas lapsille: kiinnitä huomiota näihin ominaisuuksiin

Uima-allas takapihalla tarjoaa hauskaa tekemistä lämpiminä hellepäivinä. Erityisesti lapsiperheiden on kuitenkin tärkeää kiinnittää huomiota uima-altaan valintaan turvallisuuden näkökulmasta. Lue vinkit lapsille sopivan uima-altaan valintaan!

Valitse oikean kokoinen uima-allas

Ennen uima-altaan hankkimista mieti, kuinka suuri altaan tulisi olla. Uima-altaan kokoon vaikuttaa pihan tai terassin koko. Kannattaa muistaa, että isot altaat saattavat olla liian painavia terassille. Uima-allas tulee sijoittaa tasaiselle alustalle. Mikäli uima-allas tulee nurmikolle, harkitse erillisen alustan hankkimista, joka suojaa altaan pohjaa naarmuilta ja rikkoutumiselta.

Uima-altaan tilavuus riippuu siitä, minkä ikäisiä lapsia altaassa polskii. Aivan pienille taaperoille riittää hyvin matala allas vesileikkejä varten. Altaan syvyyden tulisi olla sopiva lapsille: esimerkiksi alle 6-vuotiaille suositellaan alle 60 cm syvää allasta. Jos allas on tarkoitettu myös aikuisten käyttöön tai jos lapsia on useampia, kannattaa hankkia tilavuudeltaan isompi allas.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Ota uima-altaan koossa huomioon myös altaan käyttö: polskitaanko altaassa jatkuvasti vai satunnaisesti? Isommat altaat ovat usein metallirunkoisia, jolloin niiden siirtäminen on haastavampaa. Jos uima-allas on käytössä satunnaisesti ja allas pitää saada helposti siirrettyä esimerkiksi varastoon, voisi pienempi, puhallettava tai rullattava allas olla parempi vaihtoehto.

Hobbyhall.fi-verkkokaupassa on useita erilaisia uima-altaita. Isoja, halkaisijaltaan neljämetrisiä uima-altaita löytyy Bestway- ja Avenli-merkeiltä. UIma-allas on mahdollista hankkia myös vaikkapa valmiiksi aurinkovarjolla tai liukumäellä varustettuna.

Lasten turvallisuus on tärkeintä

Lasten uima-altaassa turvallisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Lasta ei saa koskaan jättää yksin altaalle. Lisäksi altaan syvyyden tulee olla tarpeeksi matala uimataidottomille lapsille.

Kiinnitä huomiota myös altaan reunaan. Sen tulisi olla tukeva ja liukumaton, jotta lapset voivat turvallisesti nousta altaaseen ja poistua sieltä. Reunan tulisi myös olla riittävän korkea, jotta lapset eivät putoa altaaseen vahingossa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jos uima-altaassa on korkea reuna, hanki tikkaat ja harkitse lisäksi turvakaiteita. Turvallisuutta parantaa myös uima-altaan vieressä oleva matto. Se estää liukastumisen, kun lapsi nousee altaasta pois märin jaloin. Uima-altaassa polskijat tulee myös suojata liialta auringonpaisteelta, jonka vuoksi suuri aurinkovarjo on tarpeellinen hankinta.

Kiinnitä huomiota myös näihin uima-altaan ominaisuuksiin

Turvallisuuden lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota uima-altaan helppokäyttöisyyteen. Pienissä, lapsille tarkoitetuissa altaissa olisi hyvä olla helppo tyhjennysmahdollisuus veden vaihtamiseksi. Jos hankit puhallettavan uima-altaan, ilmapumppu helpottaa altaan täyttämistä huomattavasti.

Isommissa altaissa tulisi olla suodatusjärjestelmä, joka pitää veden puhtaana. Varmista, että suodatinjärjestelmä on suojattu niin, etteivät lapset pääse käsiksi siihen. Veden suodatuksen lisäksi tarvitset välineet altaan puhtaanapitoon ja hiekan suodattamiseen. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit tilata uima-altaan siivousvälineet sekä uimaveden puhdistamiseen ja pH-arvon säätelyyn tarkoitetut kemikaalit.

Uima-altaan ylläpitoon pitää myös varata budjettia. Mitä suurempi allas, sitä enemmän vettä kuluu altaan täyttämiseen. Jos haluat lämpimämpää vettä, hanki uima-altaaseen vedenlämmitin. Kelluva bluetooth-kaiutin ja muut lisävarusteet voivat tehdä altaassa polskimisesta astetta hauskempaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Hobby Hall tarjoaa monipuolisen valikoiman

Oikein valittu uima-allas voi olla pitkäikäinen investointi, joka lisää takapihan viihtyisyyttä monen kesän ajan. Suuremmat altaat maksavat yleensä satoja euroja. Uima-allas voi löytyä edullisemmin kesäsesongin päätyttyä esimerkiksi Black Friday -myynnistä.

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät erilaisia vaihtoehtoja, olipa kyseessä sitten pieni lastenallas tai isompi koko perheen käyttöön sopiva uima-allas. Muista myös hankkia kesäksi tarvikkeet pihanhoitoon, kalusteet terassille sekä uima-asut lapsille esimerkiksi Adidas-, Gulliver- tai Arena-merkeiltä.

Jos valitset perheesi lomamajoitukseksi aina kylpylähotellin tai uima-altaalla varustetun Helsinki hotellin, oma uima-allas takapihalla tuo taatusti rentoa lomafiilistä jokaiseen kotonakin vietettyyn kesäpäivään. Vinkkiemme avulla löydät turvallisen ja käytännöllisen uima-altaan takapihallesi, joka tarjoaa iloa ja virkistystä lapsillesi!

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä