Mielipiteet

Parvekkeella tupakoinnista ja siellä käryävästä tuhkakupista kulkeutuu helposti savua naapurihuoneistoihin.

Tiina Arlinin mielipidekirjoitus: Tupakansavusta kärsivä odottaa kauhulla hellekesää

Kevätaurinko ilostuttaa ihmisiä, siitepöly ja katupöly ei niinkään. Monilla näiden hengitysvaikeuksia aiheuttavien tekijöiden lisäksi riesana myös naapurin tupakansavut ja hajusteet, joilla savua yritetään tupakoitsijan toimesta peittää.

Tekemäni kansalaisaloite Tupakointikiellosta kerrostaloihin aukeaa 23.4.2023. Näitä aloitteita tullaan tekemään, kunnes eduskunta säätää lain tupakoinnin kieltämiseksi kerrostaloissa kokonaan.

Taloyhtiön enemmistö päätöksiä on lähes mahdotonta saada, koska he, jotka polttavat, eivät kieltoa kannata, eivätkä myöskään he, joita asia ei koske. Passiivisesta tupakoinnista kärsivät jäävät yksin kärsimyksensä kanssa. Byrokratia on liian hankala.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Moni meistä naapurin tupakoinnista kärsivistä odottaa kauhulla hellekesää, kun omaa parvekkeen ovea ei saa edes yöllä viileämpään aikaan auki läpivedon saamiseksi, koska alakerran ketjupolttaja valvoo ja savustaa yöt omalla parvekkeellaan.

Viihtyisät kesäkeitaat ja lounaat ja iltakahvit omalla parvekkeella voi unohtaa niin kuin talvella pakasteiden säilytyksen pakastimen pesun ajaksi.

Lapsen nukuttaminen parvekkeella ei onnistu moniltakaan ellei tahdo lapsen hengittävän tupakan, kannabiksen tai sähkötupakan katkuja.

Hallitus on saanut kiellettyä tupakoinnin uimarannoilla, siis ulkona, ja vankiloissakin, mutta kuinka moni oikeasti noissa paikoissa viettää suurimman osan elämästään?

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Eikö kodin pitäisi olla se "turvapaikka", jossa ei tarvitse vetää keuhkoihinsa naapurin tupakansavun syöpää aiheuttavia myrkkyjä.

Kirjoittaja on kansalaisaloitteen tekijä Vantaalta.

Haluatko jatkaa keskustelua aiheesta? Lähetä mielipiteesi toimitukseen tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä