Mielipiteet

Tiina Isotaluksen mielipidekirjoitus: On aika tehdä talouspolitiikan linjavalinta

”Meillä on upea hyvinvointivaltio ja siihen nähden aivan liian pieni kansantalous.” Näin on todennut taloustieteilijä ja taloustieteen työelämäprofessori Sixten Korkman. Kun olen seurannut valtion talouden velkaantumiskeskustelua, on johtopäätökseen helppo yhtyä.

Nyt on aika poliittiselle keskustelulle ja poliittisille valinnoille. Peruskysymys on varmaan se, aletaanko purkaa hyvinvointivaltiota miljardileikkauksilla vai lähdetäänkö investoimaan vientivetoiseen kasvuun ja kasvua tukevaan osaamiseen. Molemmissa linjoissa on itseään vahvistavan kehän mahdollisuus.

Toivon, että näissä vaaleissa me suomalaiset valitsemme uskon itseemme ja tulevaisuuteemme. Jatketaan lasten ja nuorten terveyteen ja osaamiseen investoimista, ja rakennetaan tie kasvuun ja parempaan hyvinvointiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haluan, että me suomalaiset uskomme siihen, että Suomi voi olla teollisuuden vihreän siirtymän edelläkävijä ja menestyjä, joka työllistää tulevaisuudessa kaikki työkykyiset — mukaan lukien osatyökykyiset. Meidän pohjalaisten pitäisi olla muita helpompaa uskoa tämä, kun olemme saaneet viime vuoden ja tämän kevään toinen toistaan hienompia uutisia uusiutuvaa raaka-ainetta hyödyntävän metsäteollisuuden ja kestävää energiataloutta edistävistä investointisuunnitelmista. Näihin kuuluvat suunnitelmat mm. Kaskisten kartonkitehtaasta, Vaasan akkuteollisuudesta ja Kokkolan akkukemianteollisuudesta.

Pelkkä usko ei tietenkään riitä. Poliittisilla päätöksillä vahvistetaan kasvun toimintaedellytyksiä — tai jätetään kasvua tukevat toimet tekemättä.

Siksi eduskuntaan tarvitaan määrätietoisuutta alueemme liikenneyhteyksien kehittämiseen. Teollisuutemme tarvitsee kaksoisraiteilla tehostettua päärataa sekä Suupohjan rataan investointia.

Yhtä lailla ”akkurannikkomme” tarvitsee kasitien toimivuuden parantamista ohituskaistoilla, jotta tavara- ja raaka-ainetoimitukset sekä pendelöinti sujuvat turvallisesti. Lentoyhteyksien ylläpito on avainasemassa. Vientiteollisuuden yhteydenpidon Keski-Eurooppaan ja maailmalle on toimittava järkevillä matka-ajoilla.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Alemman tieverkon kuntoon on myös investoitava. Alueen korkeakoulujen on oltava alueemme kansanedustajien erityissuojeluksessa.

Kirjoittaja on kansanedustajaehdokas (sd.) ja Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Haluatko jatkaa keskustelua. Lähetä mielipidekirjoituksesi toimitukselle tästä linkistä aukeavalla lomakkeella.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä