Mielipiteet

Tuomas Akonlahden mielipidekirjoitus: Vaalivoitto hinnalla millä hyvänsä

Vaalivoittoa tavoitellaan kirjaimellisesti hinnalla millä hyvänsä: Suomi voi auttaa humanitäärisin keinoin niin paljon kuin pystyy Ukrainaa, joka on joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Merkillepantavaa on se, että aluksi Suomi ei ilmoittanut mitään aseavun määriä tai lukuja. Nyt ministerit repivät otsikoita mediat täyteen siitä kuinka he auttavat Ukrainaa voittamaan "sodan Venäjää vastaan" (YLE 10.3.). Pääministeri lupaa Hornetitkin taivaalta. Puolustusministeri lupasi "raskastakin aseistusta Turkille" (US 19.2.)— lunnaiksi Natojäsenyydestä — ihmisoikeuksia polkevalle Turkille.

Suomen turvallisuuspoliittinen johto on sotapsykoosissa. Vain sota puuttuu.

Yksikään ehdokas ei ole sanallakaan maininnut väestönsuojia – niitä kun ei ole!

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Mutta Suomen kansa on "onnellinen", kun on ihmeen kaupalla selvinnyt tähän asti rauhan tilassa, vaikka maailmassa ydinsodan ja ydinvoimaloitten räjäyttelemisen uhka on olennaisesti lisääntynyt. Ja vaikka vaalihysteriassa sotaa lietsotaan.

Kokoomuksen aikaansaannoksia ovat RosAtom ja miljardien hävitys siihen sekä kenties pysyväksi jäävä alueluovutus Pyhäjoella. Meni rahat ja meni maat. Samaa rataa meni SDP:llä: satojen miljardien velka ja pakkorokkolaki sekä koronasulut. Keskusta ja RKP toimivat apupuolueina, kun isänmaata ja ihmisten vapautta myytiin. Perussuomalaisten rooli oli näitten em. puolueitten tukeminen aivan liian monessa.

Maahanmuutosta on tullut tärkeä vaalimainos kullekin omalla tavallaan: Maahanmuuttajat ovat vallankumousten, uskonsotien ja terrorismin pakolaisia. Pakolaisten tulee siis olla yht’aikaa turvapaikanhakijoita ja "työperäisiä maahanmuuttajia". Yhtälö on epätosi.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä