Ruoka

Viikon viiniarvio: Makupareja etsimässä

Kuva: ALKO

Earth Song Chenin Blanc Sauvignon Blanc 2022, Etelä-Afrikka, 9,89 €

No nyt pitää olla tarkkana ettei arvioi vääränlaista viiniä Etelä-Afrikasta. Siellä rypäleiden käsittelyyn liittyy ilmeisesti vielä enemmän ongelmia kuin meillä marjanpoimintaan. Valkoviini Earth Song pitäisi olla vastuullisesti tuotettu, koska etiketissä koreilee fairtrade merkki. En aio hylätä kokonaista viinimaata sen vuoksi, että joitain edullisia bulkkiviinejä tuotetaan miten sattuu.

Earth Song on sekoitus Chenin Blanc ja Sauvignon Blanc rypäleistä. Sen tuoksu on vahvasti greipin ja karviaisen hallitsema. Mutta Chenin Blanc tuo taustalle mukaan myös päärynää ja persikkaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Maku on ryhdikkään hapokas ja edelleen greippinen, mutta on siinä omenaa, päärynää ja raskaampiakin elementtejä kuten ananasta ja persikkaa. Monipuolinen kattaus hedelmäisyyttä. Tämä on helppo yhdistää kalaruokiin, varsinkin vaaleisiin kaloihin, mutta itse kokeilin miten se sopii paistetulle lohelle, jonka päällä on reilusti rucolaa ja persiljaa. Mukana koeannoksessa oli myös piparjuurta ja uunikasvikset, joten greippisyydelle oli tarpeeksi haastavia makupareja. Silloin ärhäkimmät maut pehmentävät toisiaan ja viinin hedelmäisyys nousee vielä paremmin esiin. Erinomainen valkoviini Etelä-Afrikasta ja hyvä hintalaatu-suhde.

Edullinen valkoviini sopii erityisesti kalaruuille, jos mukana on myös vähän voimakkaampia makuja kasviksina. Pisteet 8,1/10