Yhdistä lainat yhdeksi kokonaisuudeksi, niin voit säästää paljon rahaa

Elämässä saattaa tulla eteen odottamattomia haasteita, jotka johtavat lainan tarpeeseen. Ajan kuluessa velat saattavat kasaantua eri suuntiin ja kuukausittaiset lyhennykset tuntua ylivoimaisilta. Taloudellinen tilanne muuttuu epäselväksi ja raha-asiat aiheuttavat stressiä. Tällaisessa tilanteessa yhdistelylaina on usein tehokas ratkaisu, joka auttaa parantamaan taloudellista tilannetta nopeasti.

Yhdistelylaina on lainatyyppi, joka on tarkoitettu useamman pienen lainan yhdistämiseen yhdeksi suuremmaksi lainaksi. Sen avulla voit maksaa pois kaikki erilliset velkasi ja korvata ne yhdellä selkeällä kuukausierällä. Yhdistelylainan tavoitteena on säästää rahaa sekä yksinkertaistaa talouden hallintaa.

Yhdistelylainan ottamista kannattaa harkita, jos sinulla on monta pientä lainaa eri paikkoihin. Kaikenlaiset vakuudettomat lainat, kuten osamaksut, kulutusluotot ja luottokorttivelat, voidaan yhdistää.

Yhdistelylaina voi tuoda huomattavia säästöjä. Lisäksi saat yhdistelylainan kilpailuttamalla vielä enemmän säästöjä. Lainan kilpailuttaminen käy helposti Nordic Bankin lainavertailusivustolla. Yhdellä maksuttomalla hakemuksella tavoitat kymmeniä lainantarjoajia, eli voit saada useita lainatarjouksia. Niiden joukosta on helppo valita edullisin vaihtoehto.

Näin lainat yhdistetään

Lainojen yhdistäminen tapahtuu seuraavien vaiheiden kautta:

1. Kartoita nykyiset lainasi.

Ota selvää nykyisten lainojesi määrästä, korosta ja kuukausieristä. Näin saat selkeän kuvan nykyisestä tilanteestasi ja hahmotat, minkä kokoisen yhdistelylainan tarvitset.

2. Täytä ilmainen lainahakemus Nordic Bankin nettisivuilla.

Kun olet määrittänyt tarvitsemasi yhdistelylainan summan, täytä lainahakemus huolellisesti. Näin varmistat, että saat kilpailukykyisiä tarjouksia. Yhdistelylainaa on mahdollista hakea yksin tai yhteishakijan kanssa. Yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta ja yhdessä voitte saada lainalle pienemmän koron.

3. Vertaile tarjouksia.

Lainahakemuksesi tavoittaa kymmeniä luotonmyöntäjiä, joten voit saada useita tarjouksia eri tahoilta. Vertaile tarjouksia huolellisesti ja valitse niistä paras. Vertaileminen auttaa sinua säästämään rahaa ja varmistamaan, että saat parhaan mahdollisen lainaratkaisun.

4. Maksa pois kaikki pienet lainat.

Kun olet hyväksynyt yhdistelylainatarjouksen, saat rahat tilillesi jo yhden arkipäivän kuluessa. Tämän jälkeen voit maksaa heti kaikki lainasi kokonaisuudessaan pois yhdistelylainalla. Näin sinulle jää jäljelle enää vain yksi kilpailutettu yhdistelylaina, yksi korko, yhdet kulut ja yksi selkeä kuukausierä.

Lainojen yhdistämisen edut

Lainojen yhdistämisessä on useita etuja, jotka voivat auttaa säästämään merkittäviä summia rahaa ja helpottamaan omaa taloudellista tilannetta. Rahaa säästyy ja oman talouden hallinta on helpompaa, kun maksuja on vain yksi.

Matalampi korko

Lainojen yhdistäminen saattaa auttaa saamaan matalamman koron. Usein pienissä lainoissa on korkeampi korko, minkä vuoksi monta pientä lainaa tulee kokonaisuutena kalliimmaksi kuin yksi iso.

Vain yhden lainan kulut

Jokaisesta lainasta maksetaan yleensä aina myös erilaisia kuluja. Osa niistä maksetaan vain kerran, joitakin maksetaan kuukausittain. Kun vastuullasi on enää ainoastaan yksi laina, maksat tietysti myös vain yhden lainan kulut. Näin säästät todennäköisesti paljon rahaa.

Vain yksi maksu kuukaudessa

Kun lainat yhdistetään sinulle jää vain yksi kuukausittainen maksu. Sen sijaan, että sinun pitäisi seurata useiden lainojen maksupäiviä, huolenasi on vain yksi maksu. Tämä tekee talouden hallinnasta huomattavasti helpompaa ja selkeämpää. Myös budjetointi on helpompaa.

Uusi maksusuunnitelma

Yhdistelylainaa hakiessasi pääset sopimaan uuden maksusuunnitelman, joka sopii paremmin tämänhetkiseen taloudelliseen tilanteeseesi. Voit pidentää laina-aikaa, jolloin kuukausierästä tulee pienempi ja rahaa jää enemmän muihin tarkoituksiin. Tai jos taloudellinen tilanteesi sen sallii, voit halutessasi lyhentää yhdistelylainaa suuremmissa erissä, jolloin pääset nopeammin eroon velasta.

Lainojen yhdistäminen on yksi hyvä keino, jolla oman taloudellisen tilanteen voi saada hallintaan omin avuin. Jos koet tarvitsevasi apua raha-asioissa, ota yhteyttä oikeusaputoimiston talous- ja velkaneuvontaan. Neuvonta on maksutonta. Löydät kuntasi talous- ja velkaneuvonnan yhteystiedot oikeus.fi-sivustolta.

Miksi lainojen yhdistäminen ei onnistu?

Valitettavasti lainojen yhdistäminen ei aina onnistu. Siihen on useita syitä. Toisinaan kyse on ihan vain siitä, että lainahakemuksessa on ollut vääriä tietoja tai hakemus on täytetty puutteellisesti. Tällöin voit täyttää uuden lainahakemuksen.

Toinen yleinen syy kielteiselle lainapäätökselle on maksuhäiriömerkinnät. Jos sinulla on maksuhäiriömerkintöjä, ei lainaa tavallisesti voida myöntää.

Joskus luotonmyöntäjät tarjoavat pienempää lainasummaa kuin mitä olit hakenut. Yhdistelylaina ei välttämättä riitäkään kaikkien lainojen yhdistämiseen. Tällaisessa tilanteessa sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Voit joko hyväksyä tarjouksen ja maksaa sillä kaikkein korkeakorkoisimmat luotot pois. Tai voit jättää yhdistelylainan ottamatta, lyhentää lainoja vielä jonkin aikaa ja yrittää kaikkien lainojen yhdistämistä taas uudestaan myöhemmin. Jos päätät valita jälkimmäisen vaihtoehdon, kannattaa tutustua lainojen vyöryttämiseen. Se on tehokas ja motivoiva keino, jolla lainoja saa lyhennettyä nopeammin.

Voit myös yrittää hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuutta ja voi mahdollistaa suuremman lainasumman. Voitte siis yhdistää lainanne esimerkiksi puolisosi kanssa ja näin jakaa niistä vastuun yhdessä sekä parantaa taloudellista tilannettanne.

Ikäkin saattaa olla este lainan saamiselle, vaikka olisitkin täysi-ikäinen. Osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä vaatii korkeampaa ikää. Raja voi olla esimerkiksi 24 vuotta. Ikävaatimus johtuu siitä, että nuorella aikuisella ei yleensä ole vielä kovin vakiintunut taloudellinen tilanne, minkä vuoksi rahan lainaamisessa on suuremmat riskit. Voit silti aina tehdä lainahakemuksen, vaikka et ole varma, voitko saada lainaa nyt. Hakemuksen tekeminen ei sido eikä velvoita mihinkään, joten se on riskitöntä.