Paikallisuutiset

Ylivieskan seurakunta pääsi viime vuonna yli puoli miljoonaa euroa plussalle

Ylivieskan seurakunnan kirkkoneuvosto hyväksyi ja allekirjoitti tilinpäätöksen vuodelta 2022 ja jätti sen tilintarkastajien tarkastettavaksi. Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että yli puolen miljoonan euron ylijäämä siirretään taseeseen. Vuosikate ennen poistoja oli 837 700 euroa.

Seurakunta toteaa tiedotteessaan, että sen taloudellinen tilanne ja maksuvalmius pysyivät hyvänä koko vuoden.

Viime vuosi oli Pyhän Kolminaisuuden kirkon ensimmäinen kokonainen toimintavuosi. Kirkko vihittiin käyttöön pääsiäisen aikaan kaksi vuotta sitten. Kuva: Clas-Olav Slotte

– Ylijäämäiseen tulokseen vaikutti kertaluontoisena eränä saadut 270 000 euron puunmyyntitulot sekä verotulojen budjetoitua suurempi kertymä. Korkojen nousu ei vielä ehtinyt vaikuttaa lainojen korkokuluihin toimintavuonna, mutta vuoden 2023 talousarviossa koronnousuun on pyritty varautumaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Työalojen toiminnat on pystytty pitämään aktiivisena ja monipuolisina talousarvioon varattujen eurojen puitteissa ja tämä pyrkimys on myös tulevina vuosina niin, ettei toimintaan varattuihin määrärahoihin tarvitsisi puuttua.

Vuosi 2022 oli Pyhän Kolminaisuuden kirkon ensimmäinen kokonainen toimintavuosi.

– Vielä alkuvuodesta jumalanpalveluselämään ja koko seurakunnan toimintaan kuitenkin vaikuttivat pandemian aiheuttamat kokoontumisrajoitukset, mutta maaliskuusta lähtien päästiin palaamaan kohti normaalia. Kirkko on jumalanpalvelusten, monien eri tilaisuuksien ja avointen ovien myötä löytänyt paikkansa ylivieskalaisten omana kotikirkkona.

– Pyhän Kolminaisuuden kirkosta on muodostunut myös suosittu konserttikirkko. Vuoden aikana pidettiin lukuisia konsertteja ja tapahtumia, muun muassa Muistot eivät pala -kirkkodraama. Tilaisuudet ovat koonneet runsaslukuisen yleisön ja tuoneet kirkon tutuksi myös kauempaa tuleville vieraille. Vaikka kirkkoon tutustujien määrä ei tavoittanutkaan enää vuoden 2021 tasoa, silti kirkon vierailijoita oli runsaslukuisesti, yli 7500, ja heitä palveli vapaaehtoisten päivystäjien ryhmä, seurakunnasta kerrotaan.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kävijät ovat voineet seurata kirkossa pidettyjä jumalanpalveluksia myös striimattuina lähetyksinä. Suoratoistetut jumalanpalvelukset ja niiden tallenteet tavoittivat keskimäärin 449 katsojaa per jumalanpalvelus.

Seurakunnan lapsiasiahenkilöiksi kirkkoneuvosto nimesi lapsityön johtokunnan esityksestä johtavan lapsityöntekijä Elisa Torvikosken ja lapsityön johtokunnan jäsenen Margaretha Sorviston. Luottamushenkilöiden edustajaksi seurakunnan ympäristötyöryhmään neuvosto valitsi Markku Aution.

Kirkkoneuvosto päätti tilata tietolaatat Ylivieskan seurakunnan sekä Merijärven kappeliseurakunnan vuosien 1939–1945 sankarihautausmaille.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä