Paikallisuutiset

Pakkasvaroitus: Ylivieskassa herätään tiistaina Suomen kovimpiin hirmupakkasiin – jopa 40 astetta aamulla

Kuurankukkia ikkunassa. Kuva: Jukka Lehojärvi

Ylivieskassa herätään vuoden toiseen päivään vaaralisissa hirmupakkasissa. Ilmatieteen laitoksen paikkakuntakohtaisen ennusteen mukaan Ylivieskassa saattaa olla tiistaina kello 6 ja myöhemmin kello 9 jopa 40 astetta pakkasta. Pakkanen tuntuu viiman vuoksi jopa muutaman asteen tiukemmalta.

Lukemat voivat olla Suomen kovimpia.

Jo uudenvuodenpäivän illalla Ylivieskan lentokentällä sijaitsevan havaintopisteen mukaan hyytävä ilmanlämpö laski 35,8 asteeseen.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Kokkolassa pakkanen laski illalla 25, 8 asteeseen ja Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan pakkasta mitataan aamulla kuudelta ja yhdeksältä 30 astetta. Kokkolassa on lisäksi viimaa ja sää tuntuu Ilmatieteen laitoksen mukaan aamulla 35-asteiselta.

Hurjaa keli on myös Toholammin säähavaintopaikalla. Siellä pakkanen laski maanantaina illalla yli 34 asteen. Ennusteen mukaan aamulla pakkanen paukkuu 33 asteessa.

Ylivieskan lisäksi maanantaina illalla Suomen kylmimmän pitäjän tittelistä kamppailivat Salla ja Juuka. Juukassa pilvipeite lämmittää aamulla säätä, mutta Lapissa Sallassa pakkanen uhkaa nousta aamuyöllä ja aamulla 39 pakkasasteeseen. Kilpailuun tällä hetkellä Suomen kylmimmän kunnan tittelistä osallistuvat nyt laajat alueet Pohjois-Pohjanmaata, Lappia ja Pohjois-Karjalaa.

Hyvin kylmä sää jatkuu ainakin keskiviikkoon ja torstaihin.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä