Kotimaa

Yön aikana Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille tullut 34 turvapaikanhakijaa

Tämän vuoden aikana Kaakkois-Suomen ja Kainuun rajanylityspaikoille on saapunut yhteensä 408 turvapaikanhakijaa. Kuva: Markku Ulander

Yön aikana aamukuuteen mennessä Kaakkois-Suomen rajanylityspaikoille on tullut 34 uutta turvapaikanhakijaa, kertoo Kaakkois-Suomen rajavartiosto viestipalvelu X:ssä. Eilen Kaakkois-Suomen ylityspaikoille saapui 26 turvapaikanhakijaa.

Kainuun Vartiuksen rajanylityspaikalle saapui eilen 18 turvapaikanhakijaa. Kainuun rajavartioston apulaiskomentaja, everstiluutnantti Tomi Tirkkonen, kertoi eilen STT:lle, ettei Kainuun rajavartioston toiselle rajanylityspaikalle Kuusamoon ollut saapunut eilen yhtäkään turvapaikanhakijaa.

Tämän vuoden aikana Kaakkois-Suomen ja Kainuun rajanylityspaikoille on saapunut nyt yhteensä 408 turvapaikanhakijaa. Ennen eilistä Kainuun ylityspaikalle ei ollut tullut yhtäkään turvapaikanhakijaa tänä vuonna.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Pohjois-Karjalan ja Lapin rajavartiostoista kerrottiin torstaina iltapäivällä STT:lle, että niiden rajanylityspaikoilla oli toistaiseksi ollut turvapaikanhakijoiden osalta hiljaista.

Hallitus kertoi eilen päättäneensä, että Suomi sulkee perjantain ja lauantain välisenä yönä Vaalimaan, Nuijamaan ja Imatran rajanylityspaikat Kaakkois-Suomen rajavartioston alueella sekä Niiralan rajanylityspaikan Pohjois-Karjalan rajavartioston alueella kolmeksi kuukaudeksi.

Kansainvälisen suojelun hakeminen keskitetään Vartiuksen ja Sallan rajanylityspaikoille.

STT kysyi torstaina sisäministeri Mari Rantaselta (ps.) eduskunnassa, missä vaiheessa ylittyy sellainen raja, että hallituksen on tehtävä uusia toimenpiteitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Selvä on, että hallituksen tahtotila on se, että tämä ilmiö saadaan loppumaan. Jos se edellyttää lisätoimia, niitä tehdään, Rantanen sanoi.

Mahdollisten lisätoimien sisältöön Rantanen ei vielä halunnut ottaa kantaa. Hän kertoi hallituksen olevan tilanteen tasalla ja valmiina uusien päätösten tekemiseen, jos tarve tulee.

Rajavartiolaitoksen apulaispäällikön Markku Hassisen mukaan uusimmat tiedot kertovat, että ilmiö oli ilmeisesti laajenemassa jo torstain aikana pohjoiseen. Hänen mukaansa tilanteessa oli selkeä eskaloitumisvaara. Nyt päätetyillä toimilla pyritään estämään se, että "tilanne pääsisi hajoamaan käsistä".

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä