MAINOS

Lainan ottaminen on yleinen ratkaisu monissa eri elämän vaiheissa

MAINOS -

Vaikka olisit täysiaikaisessa työssä käyvä ihminen, on monia tilanteita, jolloin lainan hakeminen tulee tarpeeseen. Suuri osa on hakenut ainakin kerran elämänsä aikana lainaa, ja monet meistä ovat tarvinneet lainaa useammin.

 

Oli sitten aikeissa suurempi ostos, kuten oma asunto tai talo, tai väliaikainen elämän helpottaminen, tarkoitukseen sopivan lainan hakeminen voi olla hyvä ratkaisu. Tietenkin lainaa hakiessa, kannattaa ottaa tietyt asiat huomioon, sillä laina tulee aina maksaa takaisin. Ennen kuin edes aloitat kilpailuttamaan erilaisia lainoja, on hyvä miettiä tarkasti, minkälaista lainaa etsit. Siten voit arvioida jo etukäteen, minkälaisia tarjouksia voit olettaa. Tätä varten me esittelemme joitakin yleisimpiä lainoja, ja niiden eri tekijöitä.

Pikavippi voi helpottaa nopeassa tarpeessa

Pikavipit eli pikalainat voivat helpottaa yllättävissä tilanteissa tai nopeaan tarpeeseen. Ne ovat yleensä pienikokoisempia lainoja kuin esimerkiksi asuntolainat. Ne voivatkin olla mitä vain muutamasta kymmenestä eurosta muutamaan sataan. Pikavipeissä on hyvin tärkeää ottaa huomioon, että niissä on yleensä suhteellisesti todella suuri korko. Tähän tietenkin vaikuttaa laina-aika ja lainan tarjoaja, mutta verrattuna muihin lainoihin, korot ovat usein paljon korkeampia. 

Vaikka pikavipeissä on suuri korko, ne ovat yleinen laina esimerkiksi pikaiseen apuun.Löydä inspiraatiota pikavipin löytämiseen täältä, ja samalla voit myös oppia kaiken tarvittavan aiheesta. Sivustolle on listattu monia loistavia pikavippi vaihtoehtoja, joten voit löytää sinulle sopivimman vaihtoehdon.

Asuntolainat ovat Suomen yleisimpiä lainoja

Asuntolainoista on tullut todella yleisiä, viimeisten vuosien lainanotto määrien jopa rikkoen ennätyksiä. Tämä tietenkin johtuu siitä, että useammat muuttavat omiin koteihinsa, ja haluavat ostaa oman asuntonsa. 

Harvalla meistä on asunnon ostoon tarvittavaa rahamäärää taskun pohjalla, minkä takia lainan hakeminen on niin yleistä. Asuntolainaa haetaan yleensä pankilta. Ennen kuin haet lainaa omalta pankilta, kannattaa kuitenkin tutustua kaikkien pankkien vastaaviin tarjouksiin. Tällä tavalla voit löytää edullisimman vaihtoehdon. Koska kyseessä on yleensä suuri laina, sen korko ei ole yhtä iso kuin pikavipeissä. Tähän kuitenkin myös vaikuttaa laina-aika ja lainanantaja, aivan kuten kaikkien muidenkin lainojen kanssa.

Opintolaina on yleinen laina nuorten keskuudessa

Opiskelijat tunnetusti eivät ole yleensä kovin rikkaita, ja harvalla heistä on aikaa käydä töissä rahoittaakseen elämänsä. Vaikka suomalaiset opiskelijat ovat onnekkaita saadessaan opintotukea, se ei aina riitä muuhun kuin perus tarpeisiin. 

Tästä syystä monet opiskelijat hakevat opintolainaa. Tämä on yksi edullisimmista lainoista markkinoilla, mikä tarkoittaa sitä, että sen korko on suhteellisen pieni. Lisäksi se voidaan maksaa varsin pienissä osissa takaisin, mikä on helpotus niille opiskelijoille, jotka eivät saa palkallista kokopäiväistä työtä välittömästi valmistumisen jälkeen.

Yksityislainojen määrä nousi historian korkeimmaksi vuonna 2020

Joka vuosi julkaistaan tiedot yksityisestä velasta ja julkisesta velasta. Yksityinen velka tarkoittaa yksityisten ihmisten velkoja, jotka kertyvät lainojen ottamisesta. Vuonna 2020 tämä määrä rikkoi ennätyksen. Me emme tietenkään vielä tiedä, tuleeko vuoden 2021 yksityis velkojen määrä kasvamaan vielä suuremmaksi. Tätä tietoa meidän tulee odottaa vuoden 2022 alkuun. 

Voidaan kuitenkin olettaa määrän pysyvän samankaltaisena. Viimeisten vuosien aikana, monet ovat ottaneet lainoja erilaisiin syihin, kuten yllättäen työttömäksi jäämisen takia. Tämän lisäksi kaikki muut aikaisemmin kertomamme syyt vaikuttavat aivan samalla tavalla. Lainan hakeminen eri syihin on siten varmasti yleisempää kuin osaat kuvitellakaan. Ne voivat helpottaa monessa kiperässä tilanteessa, mutta silti niiden hakemiseen kannattaa käyttää aikaa. Tällä tavalla voit varmistaa saavasi parhaan lainan, parhaaseen hintaan, ja juuri siihen käyttöön, mihin sitä oikeasti tarvitset.