maanantai 5.12.2022 | 06:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Anna Airola näyttelee pääroolin Ylen uudessa sarjassa

Pe 15.6.2018 klo 15:20

Anni Saari

Ylellä alkaa ensi vuonna Aikuiset-niminen komediasarja. Sen pääosaa esittää Kokkolasta kotoisin oleva Anna Airola. Sarjan on käsikirjoittanut Anna Brotkin ja sen ohjaa mm. Siskonpeti-sarjasta tuttu Anna Dahlman.

Sarjaa kuvataan tänä kesänä, ja se esitetään Ylellä keväällä 2019.

Anna Airola on näytellyt mm. Juho Kuosmasen lyhytelokuvissa Taulukauppiaat ja Hevoshullu sekä Hymyilevä mies-elokuvassa. Hän kuuluu myös Ykspihlajan Kino-orkesteriin. Airola opiskelee Teatterikorkeakoulussa.

Muissa sarjan rooleissa nähdään muun muassa Elias Salonen, Ville Myllyrinne, Manuela Bosco ja Joonas Nordman.

Aikuiset kertoo parikymppisten helsinkiläisten elämästä ja pureutuu heidän elämäänsä lapsuuden, teini-ikäisyyden ja aikuisuuden epämääräisessä välimaastossa. Keskiössä on elämän absurdius ja ihmisen obsessoiva perusluonne sekä näistä syntyvä komedia.

Pääosassa on Oona, pientä artesaanikahvilaa Kolmannella linjalla pyörittävä nuori nainen. Kahvilan pahin kilpailija on Punavuoressa sijaitseva kahvila Raaka, jonka Oona kateudessaan yrittää päihittää kaikessa mahdollisessa. Raakaa pyörittää pariskunta, Oonan ex-poikaystävä Tuomas ja tämän uusi tyttöystävä Yola. He ovat tervehenkisyydessään ja kiiltokuvamaisuudessaan Oonan mielestä äärimmäisen rasittavia.

– Sarjan huumori syntyy henkilöhahmojen kohtuuttomasta, mutta hyvin tunnistettavasta käytöksestä. Sarja kertoo ajasta, jolloin ikävuosien mukaan pitäisi jo olla aikuinen, mutta kypsyminen on vielä pahasti kesken. Sarjan tyylilaji on aika puhdasta komediaa pienellä draaman henkäyksellä, kuvaa Anna Dahlman.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »