perjantai 14.12.2018 | 13:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Väliaikainen pysäköintialue palvelee junankäyttäjiä Ylivieskassa

Keskipohjanmaa+ | To 12.7.2018 klo 12:22 [päivitetty to 12:59]

Maija Pylväs

Ylivieskassa on tehty väliaikainen pysäköintialue rautatieaseman alueen remontin takia. Pysäköintialue sijaitsee Rautatiekadun ja Torikadun kulmauksessa.

–Pysäköintialue on vapaasti kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä, mutta tietysti sen tarkoitus on palvella ennen kaikkea junankäyttäjiä, kuntatekniikan päällikkö Karoliina Mustonen Ylivieskan teknisistä palveluista kertoo.

Alueelle on laitettu liikennemerkit ja ajettu kantavaa kerrosta, jotta on saatu henkilöautoja kestävä pysäköintialue. Opasteet väliaikaiselle pysäköintialueelle on merkitty rautatieaseman opastauluihin. Myös Torikadulta Valtakadulle ja Helaalan sillalta keskustaan käännyttäessä opastaulut on huomattavissa.

Mustosen mukaan entiselle nurmialueelle rakennettu pysäköintialue otettiin käyttöön viikon 26 lopulla. Parkkipaikalla on tilaa ainakin saman verran kuin rautatieaseman parkkipaikoilla on ollut. Pysäköintialue on käytössä siihen asti kunnes rautatieaseman uusi parkkialue saadaan käyttöön.

Pysäköintialuetta ei oltu erityisesti suunniteltu, vaan se tehtiin tarpeeseen.

–Ihmiset eivät oikein meinanneet löytää parkkipaikkoja ja jättivät autoja vähän vääriin paikkoihin, joten päätettiin toteuttaa tällainen väliaikaisratkaisu.

Linja-autoaseman parkkipaikalla on puolestaan tehty pysäköintimuutoksia ja linja-autojen varsinaisia pysäköintipaikkoja on muutettu henkilöautopaikoiksi. Ajoratamerkinnöillä on saatu aluetta selkeämmäksi.

–On tehty pysäköintiruutumerkintöjä ja bussien laituripaikat on merkattu paremmin, etteivät ihmiset ajele niihin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori