perjantai 22.2.2019 | 13:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkokankaan tuulivoimakaava kariutui Kalajoen valtuustossa

Keskipohjanmaa+
Ti 28.8.2018 klo 14:50 [päivitetty ti 16:08]

Annika Tiitto

Kalajoki

Kalajoen valtuusto hylkäsi kaupunginhallituksen esityksen Kokkokankaan tuulivoima-alueen osayleiskaavan kaavaehdotuksen hyväksymisestä eli näillä näkymin alueelle ei ole tulossa tuulivoimaloita. Valtuutetut halusivat kuunnella asiassa alueen asukkaita, joista monet vastustivat hanketta.

– Tässä kaupungissa on kahdella edellisellä kaudella yksimielisesti viety eteenpäin hyvin monia tuulivoimahankkeita. Se on ollut hyvä tie, kun päätöksillä on ollut yhtenäinen tuki takana. Nyt on tultu siihen, että kuntalaisten kyllästymispiste alkaa täyttyä. Onko siis järkevää runnoa väkisin läpi tällaista päätöstä, vihreiden valtuutettu Hanna Halmeenpää pohti.

– Minä haluan sanoa vain yhden sanan: kuntalaiset. Heitä pitää kuunnella, koska tämä koskettaa heidän elämäänsä, keskustan Jenni Ekoluoma täydensi.

Valtuutettuja arvelutti myös sähkönsiirto, sillä vielä ei ollut varmaa, voiko tuulivoimaloita liittää Fingridin voimalinjaan vai ehtiikö linjan kapasiteetti tulla jo täyteen. Joka tapauksessa sähkönsiirto olisi vaatinut levennystä jo olemassa olevaan linjaan. Melu- tai välkehaittoja tuulivoimaloista ei olisi tutkimusten mukaan ollut.

– Minä en haluaisi maanviljelijänä yhtään ylimääräistä pylvästä kierrettäväksi, keskustan Jukka Rahja totesi.

– Maakaapelointi voi tuskin toteutua noin pitkällä matkalla, ja linjan leventäminen taas ajaisi ainakin yhden talon asukkaat pois kodistaan. Siksi tämä hanke tulee hylätä, vasemmiston Eero Kinare vakuutti.

Valtuusto päätyi äänestyksen jälkeen hylkäämään kaavaehdotuksen. Ehdotuksen hyväksymistä kannattivat vain Sami Hänninen, Lek Pernu, Juha Rahkola, Mauno Rahkola ja Hanna Saari . Sirkka Alho äänesti tyhjää, ja loput 27 valtuutettua olivat hylkäämisen kannalla.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori