keskiviikko 20.2.2019 | 11:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolassa suuret suunnitelmat Keskuspuistosta – Jalkapallostadion rakennettaisiin vuonna 2022

Keskipohjanmaa+
Ti 11.9.2018 klo 12:10 [päivitetty ti 15:49]

Marja Vilpula

Kokkolalla on suuret suunnitelmat uuden jalkapallostadionin ja koko Keskuspuiston varalle. Niitä suunnitellut työryhmä esittää, että Keskuspuistoon rakennetaan kokonaan uusi hybridiareena, johon tulisi sekä jalkapallostadion että sisäpallohalli.

Areena kytkettäisiin Urheilutaloon, jonka tiloista suurin osa purettaisiin pois. Jäljelle jäisi vain suojeltu kaariosa.

Suunnitelmaan kuuluu myös uimahallin ja jäähallin laajennus etelään Suntin suuntaan. Jäähallin viereen tulisi myös uusi sisäliikuntahalli.

Koko Keskuspuiston suunnitelmaan kuuluu myös kansalaispuisto ja ulkotapahtuma-alue, joka voisi toimia myös messukenttänä.

Pysäköinti järjestettäisiin suuren alueen eri osissa niin, että kaikkiaan Keskuspuistoon saataisiin parkkitilaa tuhannelle autolle. Pohjoisväylälle on tarkoitus rakentaa kiertoliittymä, josta tulisi oma liittymä Keskuspuistoon.

Suunnittelutyöryhmää vetänyt valtuuston puheenjohtaja Bjarne Kallis arvioi, että koko suunnitelman toteutus maksaisi 25–35 miljoonaa euroa. Realistisena toteuttamisaikana hän pitää kymmentä vuotta.

Suunnitelma menee kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Rahapäätöksiä se joutuu tekemään jo ensi vuoden talousarvion yhteydessä, sillä suunnittelu on tarkoitus käynnistää jo silloin, jos suunnitelma hyväksytään.

Jalkapallostadion rakennettaisiin vuonna 2022. Sitä ennen rakennettaisiin jäähallin laajennus. Uimahalli olisi vuorossa kolmantena hankkeena.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Fingerpori