lauantai 10.12.2022 | 04:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Jokaista työntekijää tarvitaan" – Kpedun EVE-hanke tarjoaa yrityksille räätälöityä täsmäkoulutusta

Ke 26.9.2018 klo 19:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Annika Tiitto

Kokkola

Nykypäivänä jokaisen työn vaatimustaso kasvaa. Kehittyä ja muuttua pitäisi, mutta henkilöstö ei välttämättä voi kiireen keskellä hyvin tai edes innostu yrityksen kaukaisilta tuntuvista tavoitteista.

Kpedun EVE-hanke tarjoaa Keski-Pohjanmaan yrityksille täsmäkoulutusta, jotta tuottavuus ja työhyvinvointi paranisivat. Tarkoituksena on nostaa henkilöstön osaaminen sille kuuluvalle paikalle.

Fakta

EVE-hankkeen täsmäkoulutus

EVE-hankkeella pyritään tukemaan henkilöstölähtöistä tuottavuutta kiinnittämällä huomiota työelämän laatuun, työhyvinvointiin sekä työuriin.

Yhteishankinnan täsmäkoulutus on yrityksen tarpeisiin räätälöityä henkilöstön täydennyskoulutusta.

Koulutusta voi hyödyntää, jos esimerkiksi osaamistarpeet, teknologia, työvälineet tai yrityksen strategia muuttuvat.

Hanke ja koulutus tukevat valtakunnallista Työelämä 2020 -ohjelmaa, jonka tarkoituksena on saada suomalaisesta työelämästä maailman paras vuoteen 2020 mennessä.

Täsmäkoulutukseen on mahdollisuus saada 70 prosentin tukiosuus eli yrityksen maksettavaksi voi jäädä vain 30 prosenttia.

Tähän mennessä EVE-hankkeen täsmäkoulutusta on saanut jo parikymmentä yritystä.

– On todella tärkeää, että työntekijä hoksaa, että juuri hän on merkittävä tekijä yrityksen, tämän alueen ja koko Suomen kilpailukyvyn kannalta. Kun työntekijä kokee voivansa kehittää omaa työtään ja olevansa osa yrityksen strategiaa, työ ja työelämän muutokset saavat aivan erilaisen ja innostavan merkityksen, EVE-hankkeen yrityskehittäjä Irma Ikäheimo sanoo.

EVE-hankkeen tarjoama yhteishankinnan täsmäkoulutus on käytännössä yrityksen tarpeisiin räätälöityä ammatillista lisä- tai täydennyskoulutusta, jota tarvitaan esimerkiksi silloin, kun yrityksen osaamistarpeet, teknologia tai työnkuvat muuttuvat.

– Yritykset voivat ottaa meihin yhteyttä ja ryhdymme pohtimaan mihin muutoksiin yrityksessä kaivataan koulutusta ja tukea. Sen jälkeen hahmottelemme yhdessä koulutuskokonaisuuden, joka toteutetaan lähiopetuksena ja työssäoppimisena, yrityskehittäjä Ritva Padinki selventää.

Olennaista on, että täsmäkoulutus nimenomaan räätälöidään yrityksen tarpeisiin. Mitään valmista pakettia ei ole.

– Yritys lähettää hakemuksen ja koulutussuunnitelman rungon Ely-keskukselle, joka tekee asiasta päätöksen. Sen jälkeen tehdään sopimukset ja ryhdytään toteuttamaan koulutusta, Ikäheimo sanoo.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »