keskiviikko 29.1.2020 | 15:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

"Jokaisen pitäisi vähintään kerran elämässään kokea tällainen päivä" – Katso videolta, kun lähihoitajaopiskelijat testaavat paralympialajeja

Annika Tiitto Keskipohjanmaa
Ma 12.11.2018 klo 11:40 [päivitetty ma 13:25]

Pyörätuolit kääntyvät vaivattomasti ympäri ja pallo lentää koriin. Salin toisella laidalla istumalentopallo saa aikaan naurun tyrskähdyksiä. Meneillään on Para School Day, jonka myötä Keski-Pohjanmaan ammattiopiston lähihoitajaopiskelijat pääsevät kokeilemaan erilaisia paralympialajeja.

– Aloitimme Para School Day -koulukiertueet vuonna 2011, koska halusimme nostaa esiin paralympialaislajeja sekä -urheilijoita, jotka tekevät lajissaan samalla tavalla työtä kuin vammattomatkin urheilijat. Nykyään kiertueilla vastataan kysymyksiin yhdenvertaisuudesta ja puhutaan erilaisuuden hyväksymisestä, Para School Day -päällikkö Reeta Lindeman kertoo.

Kolmannen vuoden lähihoitajaopiskelijat Jasmina Niemi-Korpi ja Ville Rantala eivät tienneet päivästä etukäteen juuri mitään, mutta olivat varmoja siitä, että jotakin kivaa olisi luvassa.

– Hauskaa on ollut! Koripallo ei ollut lainkaan niin vaikeaa kuin miltä se näyttää. Jokaisen pitäisi vähintään kerran elämässään kokea tällainen päivä, Rantala sanoo.

Para School Day -koulukiertueet toteuttaa Suomen Paralympiakomitea. Tällä viikolla kiertue vierailee Kokkolan lisäksi vielä Ylivieskassa, Kannuksessa ja Vetelissä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »