maanantai 10.8.2020 | 01:31
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ennätyksellisen raju myrsky katkoo sähköjä ympäri maata – Tuulen nopeus ylitti hirmumyrskylukemat muun muassa Kalajoella

Keskipohjanmaan toimitus ottaa vastaan lukijoiden kuvia myrskytuhoista, lähetä kuvasi WhatsAppin kautta numeroon 0400 365 601 tai toimituksen sähköpostiin toimitus@kpk.fi

Katariina Poranen
Ke 2.1.2019 klo 07:04 | päivitetty ke 15:34

Uudenvuodenmyrsky katkoo sähköjä vielä keskiviikkoaamunakin. Sähköt olivat varhain keskiviikkoaamuna poikki ainakin osasta Pietarsaarta, Luotoa, Kokkolaa, Haapavettä, Pyhäjärveä ja Perhoa. Sadat asiakkaat ovat alueella ilman sähköä.

Ilmatieteen laitoksen Kalajoen mittauspaikalla tuulen nopeus ylitti hirmumyrskylukemat puuskissa.

Ilmatieteen laitos on antanut myrsky- ja aallokkovaroitukset Perämerelle sekä Merenkurkkuun. Lisäksi varoitetaan matalasta merivedestä: meriveden ennustetaan laskevan aamusta alkaen matalalle, jolloin satamien rahtiliikenteessä voi olla vaikeuksia.

Pohjanmaan maa-alueille on myös annettu tuulivaroitus: pohjoistuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 metriä sekunnissa.

Uudenvuodenpäivänä keli oli erittäin huono muun muassa Keski-Pohjanmaalla. Keskiviikkona aamukahdeksalta Liikennevirasto antoi kelivaroituksen maan etelä-, keski- ja itäosaan: kova tuuli vaikeuttaa liikennettä, lumisade heikentää näkyvyyttä ja ajokeli on erittäin huono.

Lue myös: Myrsky on pitänyt pelastuslaitoksen kiireisenä – Katso kuvat tuhoista

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »