keskiviikko 8.7.2020 | 10:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Keskipohjanmaa 20 vuotta sitten: Mika Myllylän on vaikea ymmärtää menestymistään

Hannu Lehto
Su 3.3.2019 klo 07:18

HAAPAJÄRVI

Mika Myllylä on joutunut varmaan kymmeniä, jollei jo satoja kertoja Ramsaun kultahiihtojen jälkeen vastaamaan kysymykseen, mikä teki hänestä voittajan. Sama toistui tiistai-iltana Haapajärvellä, missä lähes 5000 ihmistä oli juhlistamassa karpaasin kotiintuloa.

– Olen suu auki tästä menestyksestä vielä itsekin. Minua on kohdannut aivan ihmeellinen onni. Välillä on tuntunut, että ovatko tällaiset asiat järjestetty jossain etukäteen.

– Kun sairastelin ennen ja jälkeen vuodenvaihteen, ajattelin, että olisin tyytyväinen yhteenkin mitaliin Ramsausta. Niitä tuli nyt joka matkalta, se on uskomatonta, Mika kummeksui ja kiitteli väliin kotiintulojuhliaan:

– Täällä näköjään vastaanotto on vuosi vuodelta juhlavampi ja näyttävämpi. Voiko tästä enää parantaa, mies kysyi.

Niin, voiko? Loppukautta ajatellen Myllylä myönsi eilen illalla , että hän ei aikataulullisesti voi keskittyä eikä harjoitella loppukauden maailmacupin kilpailuihin niin hyvin, jotta niistä voisi odottaa hyvää menestystä.

– Päätavoitteeni oli Ramsaussa ja kun se on nyt eletty, karkeasti voi sanoa, että kauteni on ohi. Toki kierrän loppukauden cupit, mutta nautin niissä enemmän hiihtämisestä kuin taistelen tosissaan aivan ykkössijasta.

Vielä pidemmälle tulevaisuuteen Myllylä ei ymmärrettävästi ole vielä ehtinyt ajatella.

– On selvää, että seuraava kausi on välikausi joka tapauksessa, koska silloin ei ole arvokisoja. Joskus tekisi mieli kokeilla Vaasa-hiihtoakin, senhän monet arvostavat heti arvokilpailujen jälkeen toiseksi merkityksellisemmäksi hiihtokisaksi.

Muun muassa kaupunginjohtaja Asko Järvisen esityksestä kaupunki sekä muutamat hiihtäjän yhteistyökumppanit lahjoittivat tiistai-iltana mestarille lahjaksi 2-vuotiaan lämminveriravurin Briso Winguyn. Myllylä itse risti pikimmiten hevosen heti tuulikarpaasiksi.

Satojen ihmisten ympäröimänäkin oudossa ympäristössä orivarsa käyttäytyi todella hillitysti.

– Tämä on näköjään rauhallinen siviilissä, mutta olisipa aggressiivinen radalla, Myllylä toivoi ensimmäisestä omasta ”lemmikkieläimestään”.

Mestari oli selvästikin otettu lahjastaan. Vastaanottojuhlinta keskeytyi runsaaksi 15 minuutiksi, kun hiihtäjä halusi käydä tervehtimässä ravuriaan.

– Raviohjastajakortin aion hankkia heti pikimmiten. Harmittaa, kun tiedän hevosten treenauksesta varsin vähän. Aion kyllä seurata tämän hevosen edesottamuksia todella tiiviisti, Myllylä jatkoi innostuneena.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »