tiistai 7.7.2020 | 08:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Palvelukeskus Kotirannassa Kannuksessa on korjattu kosteusvaurioita – Kiinteistön kuntoa kartoitetaan lisää elokuussa ja syksyllä tehdään lopullinen korjaussuunnitelma

Outi Yli-Arvo
Ke 12.6.2019 klo 16:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Palvelukeskus Kotirannassa Kannuksessa on korjattu kosteuden aiheuttamia vaurioita, jotka ilmenivät kuntotutkimuksessa aiemmin keväällä. Välittöminä toimenpiteinä on muun muassa tehty säätömuutoksia ilmanvaihtojärjestelmään sekä korjauksia vesikaton aluskatteeseen.

Kannuksen kaupungin tekninen johtaja Aulis Kokko kertoo, että mittavasta kuntotutkimuksesta päätettiin joulukuussa, ja osa sen tuloksista valmistui maaliskuussa.

Tutkimuksiin päädyttiin, sillä viestejä kiinteistön mahdollisista ongelmista tuli vuokralaiselta, Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soitelta. Kiinteistön omistaa Kannuksen kaupunki.

Ennen varsinaisen korjaussuunnittelun käynnistämistä rakenteisiin tehdään vielä kesän jälkeen lisäselvityksiä kiinteistön keskiosassa, jossa sijaitsee muun muassa Kannuksen keskuskeittiö. Lisäselvityksillä pyritään selvittämään vauriot kokonaisvaltaisesti.

– Välittömät korjaustyöt ovat käynnissä, jotta sekä asukkaat että henkilökunta voivat toimia rakennuksessa turvallisesti ja terveellisesti. Elokuussa jatketaan lisäselvityksiä, ja niiden tulokset valmistuvat todennäköisesti syyskuussa, kertoo Kokko.

Palvelukeskuksen asukkaiden ja henkilökunnan arki jatkuu normaalisti. Kuntotutkimuksen tuloksista on pidetty tiedotustilaisuudet sekä henkilökunnalle että asukkaille ja heidän omaisilleen.

Korjaustöiden kustannusarvio tarkentuu syksyllä, kun varsinainen korjaussuunnitelma valmistuu. Kaupunki tiedottaa tulevista korjaustöistä ja niiden vaikutuksista heti suunnitelmien valmistuttua.

Kuntotutkimus on teetetty Polygon Oy:llä, ja tutkimustehtävää on suorittanut sertifikaatin omaava rakennusterveysasiantuntija (RTA).

Palvelukeskus Kotiranta on valmistunut vuonna 1983, ja osittainen saneeraus on tehty kiinteistössä vuonna 2010.

Kotirannassa on 43 tehostetun palveluasumisen pitkäaikaista hoitopaikkaa. Kotiranta jakautuu kahteen eri osastoon, 23-paikkaiseen Kotirantaan ja 20-paikkaiseen Jokirantaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »