perjantai 27.11.2020 | 11:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Hanna Raution kolumni: Kiiski, tule pois sieltä vastarannalta

To 12.9.2019 klo 06:30

Diplomatia sekä neuvottelu- ja sovittelukyky ovat tärkeitä työelämän taitoja, joita ei juuri kouluissa opeteta. Ryhmätyöskentelyä harjoitellaan toki, mutta välillä tuntuu, että valtakunnansovittelijan vetämistä neuvottelukursseista olisi erittäin paljon hyötyä. Monessa asiassa on järkevämpää myötäillä ja olla samaa mieltä kuin puolustaa kiiskenä omaa näkemystään vastarannalla.

Pride-tapahtumilla halutaan edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhtäläisiä oikeuksia. Ensi kesänä jälleen järjestettävän Kokkola Priden yksi tavoitteista on nostaa esiin tasa-arvoa ja yhteenkuuluvuutta. Tästä huolimatta tapahtuman järjestäjien kommenteista on huokunut ennemminkin vastakkainasettelun ylläpitäminen ja lietsominen kuin yhteisymmärryksen tien löytäminen tapahtuman kannattajien ja vastustajien välille.

Täytyykö aina mainita raamattuvyöhyke, vaikka toivotaan, että suhtautumisessa olisi päästy jo eteenpäin?

Edellisessä (KP 11.9.) pride-jutussa Kokkolan kaupunginjohtaja vaikutti neutraaliudestaan huolimatta ratkaisuhaluiselta, kun oli kyse kaupungin kannasta ilmaista tukensa tapahtumalle liputtamalla. Kaupunki sai lokaa niskaansa siitä, miten se suhtautui ensimmäiseen tapahtumaan ja sen tukemiseen. Siihen ei kuitenkaan tarvitse jäädä vellomaan ja toisella kerralla on mahdollisuus toimia paremmin. Näin haluan lukea kaupunginjohtaja Mattilan kommenttien rivien välistä.

Jeesjees-meiningillä ei bisneksessä eikä politiikassa pärjää. Välillä on otettava kovat keinot käyttöön päämäärän saavuttamiseksi. Silti tuntuu hieman kurjalta, kun bisnestapahtuma Kipinän järjestäjä väläytti tapahtuman pois viemistä Kokkolasta, kun tilajärjestelyt eivät olleet parhaat mahdolliset.

Kaupungin tapahtumalle antaman tuen määrästä saajalla ja antajalla oli eri näkemys.

Kaupungilla (velkaisena) instanssina ei käsittääkseni ole velvollisuutta sponsoroida kaupallisia tapahtumia. Mutta. Joillain tapahtumilla, kuten pridella ja Kipinällä on itseisarvo, jonka vuoksi niistä kannattaa pitää kiinni.

Pienessä kaupungissa yritysten ja muiden toimijoiden on hyvä muistaa yhteistyön voima. Kannattaako järjestää kolme bisnestapahtumaa viikon sisään sen sijaan, että järjestettäisiin yksi iso?

Kokkolassa hyviä yhteistyön esimerkkejä ovat Venetsialaiset ja huomenna perjantaina järjestettävä Kaupan ja kulttuurin yön. Siihen malliin.

Valtakunnansovittelijan vetämistä neuvottelukursseista olisi erittäin paljon hyötyä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »