keskiviikko 4.8.2021 | 15:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pietarsaari petrasi pykälällä sijoittuen kakkoseksi – Ankkuri Oscar Högnabba nosti Kruunupyyn takaisin mitalijoukkueeksi

Jarno Herranen
Ma 6.1.2020 klo 16:42

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Hyvin samankaltaiset alkutahdit lyötiin Nivalan maakuntaviestiin kuin Haapajärvellä vuotta aikaisemmin.

Tälläkin kertaa Pietarsaari nykäisi heti ensimmäisellä osuudella pienen etumatkan muihin, kun perinteisen erikoismies Viktor Mäenpää toi joukkueensa ensimmäisenä vaihtoon. Viktor Mäenpää käytti 11 kilometrin lenkkiin aikaa 26 minuuttia ja 46 sekuntia.

– Mies toimi hyvin ja suksi oli aivan loistava. Minulla varmaankin oli koko osuuden paras suksi, Viktor Mäenpää kiitteli huoltotiimiä.

Eroa kakkosena vaihtaneeseen Sieviin oli 33 sekuntia. Voittotaisteluun ennakoiduista joukkueista Kruunupyy oli perässä 42 sekuntia, Kalajoki puolitoista minuuttia ja Veteli kaksi minuuttia 20 sekuntia.

– Ei minulla ollut mitään aikatavoitetta, että joku tietty sekuntimäärä pitäisi saada eroa tehtyä. Yksinkertaisesti tavoitteena oli hiihtää niin kovaa kuin pystyy. Valitettavasti jouduin yksin hiihtämään. Toivoin, että Miska (Poikkimäki) tai joku muu olisi lähtenyt mukaan, mutta kun ei kukaan lähtenyt samaan vauhtiin, niin piti hiihtää yksin.

Pietarsaaren Viktor Mäenpää piti parasta vauhtia avausosuudella.
Clas-Olav Slotte

Pietarsaari sijoittui vuosi sitten kolmanneksi. Viktor Mäenpään mukaan joukkueella oli tähän viestiin vain yksi tavoite.

– Voitto on tavoitteena. Alku oli hyvä, mutta viestiä on vielä paljon jäljellä, totesi avausosuuden jälkeen.

Vuosi sitten Pietarsaari piti komentoa perinteisen osuuksilla, mutta vapaan osuuksilla takkiin tuli parin sijoituksen verran. Tällä kertaa Pietarsaari joutui taipumaan vain yhdellä pykälällä, joten sijoitus parani kolmosesta kakkoseksi, kun Kalajoki kuittasi ohi viestivoittajaksi.

Kärkikaksikko oli Nivalassa omilla teillään, sen sijaan kolmannesta tilasta nähtiin huomattavasti tasaisempi kamppailu.

Ankkuriosuudelle kolmantena lähti Vetelin Kuisma Taipale, mutta Kruunupyyn Oscar Högnabba pääsi matkaan vain kahdeksan sekuntia myöhemmin. Tällä kertaa nuoruus vei kokemusta, sillä Högnabba ohitti Taipaleen tuoden Kruunupyyn maaliin kolmantena.

– Vaikea sanoa, tyydyttääkö tämä vai ei. Mitalisija oli vähimmäistavoite, mutta voittoa sitä aina lähdetään tavoittelemaan. Viime vuonna olimme kuudensia, joten siihen nähden hyvä parannus, ja mukavampi on lähteä kotiin mitali kaulassa, Högnabba makusteli.

Pronssitaistelu ratkesi ankkuriosuudella hyvissä ajoin.

– Lähdin hallitusti liikkeelle ja vähän iskin ennen ensimmäistä loivaa alamäkeä, että saisin siinä helpolla pätkällä vähän Kuismaa kiinni. Hiihdin Kuisman peesissä 2–3 kilometriä ja sitten päätin kokeilla, oliko Kuisma vetänyt täysiä vai vähän säästellyt.

– Iskin alamäessä peesistä vauhdilla edelle ja näin, että sain tosi nopeasti 30 metriä eroa. Sen jälkeen en todellakaan jäänyt odottelemaan, vaan lähdin hiihtämään niin kovaa kuin lähtee. Vähän meinasin tuossa lopussa hiipua, mutta onneksi olin saanut ihan hyvin tehtyä eroa, Högnabba selvitti omasta suorituksestaan.

Lisää juttuja Keski-Pohjanmaan maakuntaviestistä:

Kalajoki palasi yli 20 vuoden tauon jälkeen viestivoittajaksi

Viikonloppuna Norjassa kisanneet Anni Alakoski ja Julia Häger lensivät Oslosta Helsingin kautta maakuntaviestiin

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »