keskiviikko 4.8.2021 | 14:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Nivalan Pyssymäellä 2 300 kisavierasta – maakuntaviestistä syntyy myös positiivinen taloudellinen tulos, vaikka 3 000 katsojan tavoite ei täyttynytkään

Juha Savela
Ma 6.1.2020 klo 18:29

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Nivalan Pyssymäellä maakuntaviestiä seurasi noin 2 300 katsojaa. Kisapäivänä myytiin katsojille myytiin runsaat 1 200 pääsylippua.

– Määrä tyydyttää ja saamme aikaan positiivisen taloudellisen tuloksen. Tietysti tavoitteena olleeseen 3 000 katsojaan emme päässeet, meillä olisi ollut valmiudet palvella tuotakin määrää, järjestelytoimikuntaan kuuluva Nivalan Urheilijoiden hiihtojaoston puheenjohtaja Juhani Kumpusalo sanoo.

Kilpailunjohtaja Sari Gummerus kertoi saaneensa kisavierailta pelkästään myönteistä palautetta.

– Kaikin puolin iso ja onnistunut urakka on takana, jossa talkoolaisten panos oli mittava.

Latujen kunnostus oli järjestäjille suuri urakka. Viimeisin rypistys tehtiin vielä aamuyöllä kisapäivänä, kun ladut viimeisteltiin yön lumisateen jälkeen kilpailukuntoon.

Seuraava maakuntaviesti hiihdetään Sievissä, jossa järjestelyt on polkaistu käyntiin jo vuoden 2018 puolella. Sievin järjestelytoimikunnasta on käyty seuraamassa niin viime vuoden Haapajärven kuin tämän vuoden Nivalan viestiä.

– Meillä tilanne on jo tässä vaiheessa hyvällä mallilla. Koulukeskus toimii kilpailukeskuksena ja ladut kulkevat Jussinmäen maastossa. Latupohjat ovat hyvässä kunnossa: vähäinen luonnonlumi riittää kilpailun läpiviemiseen. Maastokin on sopiva tähän tapahtumaan, Sievin 2021 viestin järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Kari Koivisto kertoo.

Samassa paikassa hiihdettiin myös edellinen vuonna 2001 Sievissä järjestetty maakuntaviesti.

– Kilpailupaikka on todella tiivis kokonaisuus moneen muuhun viestipaikkaan verrattuna. Kouluilla ja monitoimihallilla on sisätilaa, myös parkkipaikkoja löytyy riittävästi läheltä kilpailukeskusta, Koivisto kiittelee.

Sievin kunta vastaa järjestelyistä yhdessä Sievin Sisun kanssa. Koivisto arvioi, että tapahtuman läpiviemiseen tarvitaan noin 150 – 200 talkoolaisen joukko. Maakuntaviesti hiihdetään loppiaisena 6.1. 2021.

– Ensi vuonna loppiainen osuu keskiviikolle, joten muita kisoja kalenterissa ei lähipäivinä ole.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »