lauantai 19.9.2020 | 13:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vakava ulosajo Sievissä sunnuntaina: Henkilöauton moottori löytyi tieltä, kun auto törmäsi koivuun ja kaatoi valopylvään – Kaikki kyydissä olleet nuoret miehet loukkaantuivat

Arja Kangas
Su 19.1.2020 klo 06:42 | päivitetty su 09:24

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Sievissä tapahtui vakava henkilöauton ulosajo varhain sunnuntaiaamuna Kajaanintiellä eli valtatiellä 28. Pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta hieman ennen puolta kuutta.

Henkilöauton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa, kaikki nuoria miehiä, joista jokainen loukkaantui. Alustavan tiedon mukaan ainakin yhden epäillään loukkaantuneen vakavasti. Heidät kaikki kuljetettiin ambulansseilla jatkohoitoon, osa Kokkolaan ja osa Oulun yliopistolliseen sairaalaan.

Poliisin tiedotteen mukaan tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että henkilöauto oli ajanut Sievin suunnasta Kajaanintietä. Auton kuljettaja oli menettänyt ajoneuvonsa hallinnan lievästi oikealle kääntyvässä mutkassa, josta oli ajautunut vastaantulevien ajokaistalle. Auto oli jatkanut matkaa kaistan yli ojaan, jossa oli törmännyt suureen koivuun. Törmättyään koivuun auto oli vielä jatkanut kulkuaan törmäten valopylvääseen kaataen sen.

Törmäyksien johdosta auto vaurioitui kauttaaltaan. Autosta oli muun muassa irronnut moottori, joka löytyi ajoradalta.

Tapahtumahetkellä satoi runsaasti lunta, joten keliolosuhteet olivat haastavat.

Henkilöautoa kuljettaneella henkilöllä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta ulosajossa. Poliisi tutkii tapahtumaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta sekä vammantuottamuksena.

Kohteeseen hälytettiin kaksi sammutusautoa, johtoauto, kolme ambulanssia, ensihoidon kenttäjohtaja ja poliisi.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »