tiistai 25.2.2020 | 07:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Maalinteko-ongelman vaivaama Hermes hävisi jo neljännen peräkkäisen ottelun jääkiekon Mestiksessä

Seppo Luokkala Keskipohjanmaa
Pe 24.1.2020 klo 22:01

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Ei auta pelin täydellinen hallinta, jos maalinteon tehokkuus hipoo nollaa. Hermes sai perjantain Mestis-kamppailussa pahimmillaan kiekon kahdesta metristä metrin ohi, vaikka edessä oli puolikas tyhjää maalia. RoKi oli tehokkaampi ja voitti numeroin 1–3 (0–2, 0–0, 1–1).

Selvästä maalinteko-ongelmasta johtuen kokkolalaisjoukkue on nyt hävinnyt neljä peliä putkeen, eikä pudotuspelipaikka näytä tällä menolla lainkaan varmalta.

Ottelu Mestiksessä hännillä olevaa Rovaniemen Kiekkoa vastaan lähti kulkemaan Hermeksen kannalta väärään suuntaan ensimmäisen vaihtokierroksen lopussa. Kolme ketjua oli pyörittänyt vieraita pahanpäiväisesti ja nelosellakin oli kiire samoihin puuhiin.

Kiekko menetettiin hyökkäyssinisellä ja RoKi kävi iskemässä ensimmäisen laukauksensa verkkoon. Olli-Matti Järvelä maalasi kaksykkösestä. Maalivahti Samuel Barosilla on valmentaja Janne Tuunasen mukaan ollut vaikeuksia aiemminkin juuri ensimmäisen maalia kohden tulevan kiekon kanssa.

RoKi taisteli, puolusti ja oli lisäksi onnekas. Se sai vähistä paikoistaan toisenkin osuman avauserään. Baros pudotti viivalta tulleen vedon eteensä ja Samuli Rahikainen teki ylivoimalla numerot 0–2:een.

RoKi-luotsiSanteri Immonen iloitsi pisteistä ja vähät välitti tyylistä, millä arvokas vierasvoitto irtosi.

– Toisessa erässä saatiin vähän omaa hyökkäyspeliäkin käyntiin, mutta edelleen oltiin huolimattomia ja meneteltiin kiekkoja. Hölsän Paavo oli maalilla pelipäällä ja piti meidät edellä. Tilanne on se, että pisteitä haetaan, eikä siihen tarvita mitään show´ta, Immonen totesi.

Hermeksellä ei liioin ollut eväitä show´n järjestämiseen. Kiekko saatiin kohtuudella hyökkäysalueelle, missä sitten jouduttiin pyörimään kulmissa. RoKi oli miesvahvana maalivahdin edessä, eikä päästänyt isäntiä kunnon tekopaikoille. Iso osa Hölsän torjumista kudeista lähti aika toivottomista paikoista.

– Ei mennä ytimeen, eikä maskiin ja vähän meillä on huonoa tuuriakin. Kahteen viimeiseen on tehty kolme maalia ja vastustajalla on ollut 80 torjuntaa. Kun ei ole tullut onnistumisia, niin se tuntuu pääkopassa. Hyvässäkin paikassa ajatellaan, että pitäisikö vielä syöttää. Tuo kertoo tuskasta, Janne Tuunanen tiesi.

Pelikelloon jäi 119 sekuntia, kun kiekko vihdoin suostui menemään usein Hermestä kiusanneen Hölsän taakse. Miika Tiihonen survoi läheltä kavennuksen, mutta se syntyi aivan liian myöhään.

Hermes otti maalivahdin ulos jo ajassa 55.52, kun RoKi oli joutunut vajaalle. Oman pään aloitusvoiton jälkeen vippasi Ville Väinölä yli kentän tyhjiin ja sinetöi 0–3-maalilla pelin.

Joukkueet jatkavat Mestis-vääntöä jo lauantaina. Hermes hamuaa yllätysvoittoa Iisalmesta ja RoKi lähtee altavastaajana Kupittaalla TuTo-peliin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »