maanantai 26.10.2020 | 09:28
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kalajoella järjestetyille Koululiikuntaliiton hiihdon mestaruuskisoille aurinkoinen huipennus – Reisjärvelle päätöspäivänä kaksi mestaruutta, Peppi Leppälä pisteli tuplamestariksi

Vili Ruuska
Su 23.2.2020 klo 17:08

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Koululiikuntaliiton hiihtomestaruuskilpailujen jälkimmäinen kilpailupäivä käytiin vesisateen sijaan auringonpaisteessa sunnuntaina Kalajoella. Ripaus uutta luntakin oli saatu säilölumipatjan päälle.

Mestaruudet ratkottiin lauantain tapaan vapaalla hiihtotavalla 2,1 kilometrin lenkillä. Alkuperäinen kisareitti oli lyhentynyt 200 metrillä – korkeimmasta mäestä oli leikattu 100 metrin pätkä pois.

Sunnuntai oli reisjärvisten juhlaa. Pitäjän hiihtäjistä korkeimmalle palkintokorokkeelle nousivat Laura Aho 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa ja Peppi Leppälä 15-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.

Pienestä oli kiinni. Ahon voittomarginaali oli 0,7 sekuntia, Leppälä kurotti ykköseksi 0,2 sekunnin erolla.

– Odotin hyvää sijoitusta. Ei sitä kuitenkaan osannut flunssan jälkeen ajatella, että vauhti riittää välttämättä mestaruuteen, palkintopöydän sarjassaan putsannut Leppälä tuumi.

Mestaruuden voittanut Peppi Leppälä (vas.) sai onnittelut maalissa lahtelaiselta Wiivi Karhumaalta.
Esko Keski-Vähälä

Alueen hiihtäjistä kolmen parhaan joukkoon Ahon ja Leppälän lisäksi sijoittuivat Signe Jakobsson Uudestakaarlepyystä ja Rebecca Sandnäs Pietarsaaresta.

Vain 1,6 sekuntia voittajalle hävinnyt Jakobsson oli kolmas 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa. Hopealle 16-vuotiaiden tyttöjen sarjassa porhaltaneen Sandnäsin ero kärkeen oli vielä pienempi: vaivaiset 1,2 sekuntia.

Tamperelainen Johannes Alarotu oli Leppälän tavoin tuplamestari. Hän tähtäsi ykkössijaan kumpanakin päivänä ja sai haluamansa.

– Latu oli tosi jäinen. Ei ole paljon tullut jäisellä ladulla hiihdettyä, joten oli vaikeaa pitää tekniikka kasassa. Meinasin kaatuakin pari kertaa. Tänään oli ihan hyvää kulkua, 14-vuotiaiden poikien sarjaa hallinnut Alarotu puheli.

Reisjärvinen Laura Aho oli nopein 12-vuotiaiden tyttöjen sarjassa.
Esko Keski-Vähälä

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailuissa sijoituksista taistelevat maan parhaat 12–16-vuotiaat hiihtolahjakkuudet. Jos osallistujien kotipaikkakunnat laittaisi nuppineuloilla kartalle, ei Suomi-neidosta rei'ittämätöntä kohtaa löytyisi.

Muun muassa Joensuu oli liikkeellä leveällä arsenaalilla. Sunnuntaina maaliin hiihti 19 joensuulaista. Huoltohommissa ollut Lassi Hiltunen kertoi, että Pohjois-Karjalan maakuntakeskuksesta länsirannikolle olivat körötelleet bussi ja letka henkilöautoja.

Kalajokinen Oscar Rahja päätyi neljänneksi 14-vuotiaiden poikien sarjassa. Mitalista hän jäi 2,2 sekuntia.
Esko Keski-Vähälä

Autonsa vieressä suksia vahannut Jari Niskanen Kemistä ynnäili, että paikkakunnan hiihtäjiä Kalajoelle oli saapunut kymmenkunta.

Lauantain keli oli kommenttien perusteella jäänyt päällimmäisenä mieleen viikonlopusta. Karu sää ei kuitenkaan pilannut makua kisatapahtumasta.

– Ei näille olosuhteille voi mitään. Oli ihan hyvä, että tuli hyvissä ajoin päätös siitä, että sunnuntaina hiihdetään vapaalla. On tärkeää, että pystyy valmistautumaan hyvissä ajoin, ettei päätös tule viime tingassa, Niskanen sanoi.

– Ei ole mitään moittimista. Olen parikymmentä vuotta kierrellyt näissä kisoissa. Tähän on saanut tehdä töitä. Täytyy kiittää järjestäjiä, Niskanen päätti.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »