maanantai 6.2.2023 | 04:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kaupunginhallitukselta 12-sivuinen vastaus kirjallisiin kysymyksiin hallituksen päätöksenteosta ja henkilöstöasioiden hoitamisesta – Moni kysymyksen esittäjä "kritisoi omaa päätöksentekoaan"

Hanna Rautio
Ma 21.9.2020 klo 22:43 | päivitetty ke 09:33

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunginhallitus hyväksyi äänestyksen jälkeen maanantain kokouksessaan kirjallisen vastauksen kysymyksiin kaupunginhallituksen tavasta tehdä päätöksiä sekä kaupunginhallituksen tavasta hoitaa henkilöstöasioita. Kirjallinen vastine hyväksyttiin äänin 5–2, lisäksi kaksi hallituksen jäsentä äänesti tyhjää. Vastaesitys oli, ettei vastinetta hyväksytä.

Hyväksymisen puolesta äänestivät Eija Pahkala (kesk.), Vesa Hihnala (kesk.), Riitta A. Tilus (kesk.), Mauno Rahkola (kesk.) ja Hannu Lahti (vihr.). Hyväksymistä vastaan äänestivät Sirkka Alho (vas.) ja Hanna Saari (kok.). Tyhjää äänestivät hallituksen varajäsenet Ritva Mäntymäki (kesk.) ja Mikko Lauri (sd.).

Kaupunginhallitus laati 12-sivuisen vastauksen yhteentoista esitettyyn kysymykseen, jonka takana oli lopulta 20 valtuutettua tai varavaltuutettua. Kaupunginhallitus toteaa vastineensa alussa, että nimien määrä on lisääntynyt valtuustokäsittelystä kahdella, ja ihmettelee ettei kysymyspaperia ole allekirjoitettu.

Vastauksessa tuodaan selkeästi ilmi, että monella asianosaisella henkilöllä on valtuutetun roolin lisäksi merkittävä asema arvostelun kohteena olevassa kaupunginhallituksen ja lautakuntien päätöksenteossa. Kaupunginhallituksen jäsenistä Alho ja Saari sekä varajäsen Mäntymäki kuuluvat 20 valtuutetun ja varavaltuutetun joukkoon, jotka "allekirjoittivat" kirjallisen kysymyksen.

Kysyjiin lukeutuvat myös valtuuston puheenjohtaja Miika Heikkilä (kesk.) ja 2. varapuheenjohtaja Päivi Alho (vas.). Puheenjohtajistolla on oikeus käyttää kaupunginhallituksen kokouksissa puheenvuoroja.

Toimituksen tiedossa oli alunperin 17 valtuutetun ja varavaltuutetun nimet, jotka olivat kysymysten esittämisen takana:

Päivi Alho (vas.), Kauko Hukka (vas.), Ritva Mäntymäki (kesk.), Juha Rahkola (kok.), Sirkka Alho (vas.), Lasse Joensuu (kesk.), Sami Mölsä (kok.), Hanna Saari (kok.), Jouko Arvo (kok.), Eero Kinare (vas.), Kullervo Niemelä, Jaana Siermala (kesk.), Miika Heikkilä (kesk.), Raili Myllylä (kesk.), Juha Tuliniemi (vas.), Tapani Ojala (kok.) ja Aulis Vuotila (kesk.).

Kaupunginhallituksen julkaisemassa listassa on lisäksi mainittu Mari Niemelä (kesk.), Fanny Pöntiö (kesk.) ja Eeva Myllynen (kesk.). Näin ollen kokonaismäärä on 20 "allekirjoittanutta", kuten kaupunginhallituksen vastauksesta ilmenee.

Lue tästä tarkemmin, miten kysymyksiin vastattin:

Kalajoen kaupunginhallitus vastasi valtuutetuille, mutta kaikki eivät ole tyytyväisiä – Hallituksen jäsen Sirkka Alho kuvailee vastinetta "puheenjohtajavetoiseksi jargoniksi", puheenjohtaja Riitta A. Tilus taas painottaa "lainsäädännön tuntemista"

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »