maanantai 6.2.2023 | 04:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Kalajoen kaupunginhallituksen jäsen Eija Pahkalan (kesk.) mielipide: "Vastaukset kestävät kaiken lain ja totuuden tarkastelun"

La 26.9.2020 klo 17:15

Keskustan ideologiaa on, että keskusta kantaa vastuuta – sinusta, minusta, perheestä, läheisistä, luonnosta, kodista ja kotiseudusta.

Näin Kalajoen keskustan hallitusryhmä on lähes koko valtuustokauden toiminut. Hallituksen keskustaryhmässämme päätökset ovat olleet lähes yksimielisiä. Luottamuspaikat jaettiin viime vaalien jälkeen siten, että ne henkilöt jotka kuntalaisilta eniten luottamusta saivat, myös kantavat vastuuta ja ovat keskeisillä paikoilla. Ymmärrän, että pitkään ykköspaikalla olleille se on ollut kova pala siirtyä syrjään.

Tämä hallitus on tehnyt hyviä päätöksiä, ei yksin viranhaltijoiden esityksestä vaan myös valtuustoaloitteiden jälkeen, mutta toki myöhemmin yhdessä. On muun muassa päätetty Raution monitoimitalon rakentaminen, ja samoin on päätetty Himangan terveysaseman rakentaminen. Pitkään jatkuneeseen hoitajavajeeseen vastattiin valtuustoaloitteeni jälkeen perustamalla iso määrä toimia.

Tämä hallituksen enemmistö on pitänyt huolta muun muassa siitä, että yrityksiä kohdeltaisiin yhdenvertaisesti ja kuntalaisia aidosti kuullaan, myös lakia noudatetaan. Vastaus, jossa väitetään pontta moitteeksi, tuntuu kaukaa haetulta. Kysehän oli terassivuokriin kohdistuvista päätöksistä. Yhdenvertainen kohtelu on erityisen tärkeää. Silloinkin, kun päätös koskee kaupunginhallituksen jäsenen omistamaa yritystä tai yritystoimintaa. Mikäli kaupunginhallitus ei olisi kiinnittänyt vuokratason yhdenmukaisuuteen ja yrittäjien yhdenvertaiseen kohteluun huomiota, se ei olisi ollut tehtäviensä tasalla.

Näihin 11 kysymys/mielipiteeseen olemme vastanneet huolella, ja sama mahdollisuus on ollut kaikilla hallituksen jäsenillä. Vastaukset kestävät kaiken lain ja totuuden tarkastelun, ne ovat faktaa. Suhtaudun erittäin vakavasti kysyjien väitteeseen, että kaupunginhallitus luo pelkoa ja epävarmuutta henkilöstöön. Totean, että kaikkeen kaupungissa mahdollisesti pelolla johtamiseen on puututtava ja asia on selvitettävä, jos näin on. Itselläni on tiedossa useita työntekijöitä, jotka ovat sairastuneet työuupumukseen, ja he tervehtivät ilolla organisaatiouudistusta, joka toisi toivottavasti enemmän aikaa ja parempaa johtamista.

Jokaisen valtuutetun ja hallituksen jäsenen tulee itse huolehtia siitä, onko jäävi. Jokaisen valtuutetun velvollisuus on itse lukea mitä kuntalaki sanoo, perehtyä esityslistalla oleviin asioihin ja valmistautua niihin.

On ollut surullista kuulla, että joku sanoo panneensa nimen alle lukematta, koska se oli teidän ryhmästä tullut aloite, teimme ryhmäpäätöksen olla mukana. Joku sanoo ettei ymmärtänyt mihin nimensä lupasi.

Oma isäni oli Kalajoen valtuustossa ja hallituksessa. Kun pienenä tyttönä kuuntelin, miten isä keskusteli ihmisten kanssa, kantoi heidän huoliaan ja uskalsi viedä asioita eteenpäin, enpä tiennyt silloin että itsekin tulen niin vielä tekemään. On sanottu että moraalinen rohkeus on kaikkein vaikeinta, se tarkoittaa rohkeutta puhua sen puolesta, mitä pitää oikeana ja hyveellisenä toimintana.

Tulen jatkossakin toimimaan sen puolesta, omia arvojani myymättä, johtipa se mihin lopputulemaan tahansa.

Eija Pahkala

Kalajoki

Kaupunginhallituksen jäsen (kesk.)

Lue myös:

"Kyseessä näyttää olevan mielipide, ei fakta" – Tässä Kalajoen kaupunginhallituksen vastaukset valtuuston esittämiin kysymyksiin kokonaisuudessaan

Kalajoen kaupunginhallitus vastasi valtuutetuille, mutta kaikki eivät ole tyytyväisiä – Hallituksen jäsen Sirkka Alho kuvailee vastinetta "puheenjohtajavetoiseksi jargoniksi", puheenjohtaja Riitta A. Tilus taas painottaa "lainsäädännön tuntemista"

Kalajoen kaupunginhallitukselta 12-sivuinen vastaus kirjallisiin kysymyksiin hallituksen päätöksenteosta ja henkilöstöasioiden hoitamisesta – Moni kysymyksen esittäjä "kritisoi omaa päätöksentekoaan

Erotetaanko kaupunginhallitus Kalajoella? – Se on kaupunginvaltuuston käsissä: "Ilmeisesti ei olla tyytyväisiä hallitustyöskentelyyn, kun oma mielipide ei ole voittanut", kommentoi hallituksen puheenjohtaja Riitta A. Tilus

Joukko Kalajoen valtuutettuja huolissaan kaupunginhallituksen päätöksenteosta – Valtuutetut vaativat vastauksia useisiin eri asioihin, kuten siihen, miksi kaupunginhallitus ei noudata yhdessä sovittuja pelisääntöjä

Jokaisen valtuutetun velvollisuus on itse lukea mitä kuntalaki sanoo, perehtyä esityslistalla oleviin asioihin ja valmistautua niihin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »