lauantai 17.4.2021 | 05:37
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yle ei esitä kohudokumenttia kruunupyyläisestä Linda Karlströmistä – Elokuva nähtiin Ruotsissa joulukuussa

Tiina Ruotsala
Ma 11.1.2021 klo 15:31

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n kohudokumenttia kruunupyyläisestä Linda Karlströmistä ei nähdä Yle Fem -kanavalla. Svenska Ylen tv- ja radiopäällikkö Unni Malmgren arveli vielä joulukuussa, että dokumentti esitetään myös Suomessa, ja se nähtäisiin mahdollisesti jo tammikuun aikana Yle Femillä ja myös Yle Areenassa.

SVT:n dokumentti esitettiin joulukuussa Ruotsissa, ja se herätti välittömästi kohua myös lahden toisella puolen. Dokumentissa rokotevastaisuudestaan tunnettu Karlström väittää muun muassa, että rokotteita käytetään vähentämään ihmisten määrää. Juutalaisten kansanmurha laajuuden hän kyseenalaistaa.

Syyt kielteiseen päätökseen ovat puhtaasti taloudelliset.

– Svenska Yle on neuvotellut SVT:n Vaccinkrigarna-dokumentin esittämisestä, mutta kävi ilmi, että sarja sisältää paljon sellaista materiaalia, jonka näyttäminen tulisi kohtuuttoman kalliiksi, kertoo tiedottaja Lotta Sundström sähköpostitse.

Ylellä esitetään paljon pohjoismaisia ohjelmia, myös dokumenttiohjelmia. Osa ohjelmista kuuluu pohjoismaiseen ilmaisvaihtoon, osa on ostettu.

SVT:n kaksi toimittajaa Anna Nordbeck ja Malin Olofsson soluttautuivat mukaan rokotevastaiseen liikkeeseen ja Karlströmin lähipiiriin puolentoista vuoden ajaksi. Osa dokumentin materiaalista on kuvattu Suomessa Tampereella ja Kokkolassa.

Kruunupuun kunta valitsi viime vuonna Linda Karlströmin vuoden valmentajaksi. Kunta irtisanoutuu Karlströmin mielipiteistä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »