torstai 1.12.2022 | 05:24
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) kannanotossaan: Keliberin rahoitus ja akkualan koulutus lupaavat Keski-Pohjanmaalle hyvää

Vili Ruuska
Ti 23.2.2021 klo 12:18

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) on tyytyväinen Keliberin ilmoitukseen, jonka mukaan yhtiö on saamassa 40 miljoonan euron rahoituksen litiumhankkeelleen. Rahoitusjärjestelyssä ovat mukana eteläafrikkalainen maailman johtava jalometallien tuottaja Sibanye-Stillwater ja nykyiset osakkeenomistajat.

– Keliberin saama rahoitus tarkoittaa, että vuosikymmeniä työn alla ollut hanke etenee. Toteutuessaan Keliberin hanke tarkoittaa työpaikkoja ja merkittäviä verotuloja Keski-Pohjanmaalle.

– Keski-Pohjanmaalla on todella hyvät edellytykset nousta akkualan keskittymäksi. Liikenteen ja yhteiskunnan sähköistyminen merkitsee valtavaa liiketoimintamahdollisuutta Suomelle. Keski-Pohjanmaa kulkee tässä suhteessa eturintamassa, Lintilä kommentoi kannanotossaan.

Lintilä on myös hyvillään uutisesta, jonka mukaan Keliber ja Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu käynnistävät yhteistyön prosessi- ja kemiantekniikan koulutuksen kehittämiseksi vastaamaan akkuklusterin ja kaivosalan tarpeita.

– Akkualan koulutuspaikat ovat satsaus tulevaisuuden alaan. Uskon, että uudet paikat tarjoavat kouluttautumismahdollisuuksia esimerkiksi kone- ja kuljetuspuolella tähän asti työllistyneille, hän näkee.

– Käynnistin viime vuonna Suomen ensimmäisen akkustrategian valmistelun. Vastaanotin strategian hiljattain, ja siellä painotetaan muun muassa voimavaroja akkualan koulutukseen. Esimerkit vain ovat vielä vähäisiä, mutta nyt Keliberin ja Kpedun yhteistyö näyttää suuntaa myös muille, Lintilä päättää.

Lue myös:

Keliber on sopinut 40 miljoonan rahoitusjärjestelystä Sibanye-Stillwaterin kanssa – Yhteistyö varmistaa merkittävän rahoituksen Keliberin litiumhankkeelle

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »