tiistai 13.4.2021 | 03:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Riitta-Liisa Roponen komeasti kymppisakkiin MM-kympillä – Johaug järkyttävän ylivoimainen

Seppo Luokkala
Ti 2.3.2021 klo 15:36

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Nuorten ruotsalaisten taktiikkana oli lähteä Oberstdorfin MM-hiihtojen naisten kympille niin terävästi, että norjalaisen Therese Johaugin pasmat sekoaisivat. Taktiikka ei toiminut, kun Johaug latoi saksalaismaisemassa alusta loppuun selvästi muita kovempaa.

Kokeneelta suomalaisnelikolta ei odotettu ihmeitä vapaan hiihtotavan kisasta. Kokeneista kokenein, 42-vuotias, Riitta-Liisa Roponen teki loistavan comebackin MM-tasolle ja sauvoi maaliin kymmenenneksi nopeimpana. Roponen hävisi voittajalle minuutin ja 44 sekuntia.

Roponen oli ehdottoman tyytyväinen suoritukseensa.

– Aivan huikeaa. Olen niin onnellinen. Juoksin maalissa johtajantuolille, että ehdin istua siinä hetken. Olin niin ylpeä itsestäni siinä istuessani, iloitsi Roponen Ylen haastattelussa.

Krista Pärmäkoski teki Roposen tavoin nousujohteisen suorituksen. Hänen vauhtinsa oikeutti sijalle 13. Pärmäkoski hävisi maannaiselleen noin 10 sekuntia.

– Sijoitus on mitä on, mutta suoritus oli ehjä ja riitti tuohon. Pitkä sairastelu pitää saada syksyltä pois, jotta kunto olisi arvokisoissa tarvittava, selvitti Pärmäkosken hieman vaisumman kauden tulostasoa.

Laura Mononen oli kympillä 24:s ja Anne Kyllönen 40:s.

Uransa 12. MM-kullan voittaneen Therese Johaugin ylivoima oli häkellyttävä. Ruotsin Frida Karlsson hävisi voittajalle 54 sekuntia ja pronssin voittanut Ebba Andersson 1.07. USA:n Jessie Diggins ja Venäjän Tatjana Sorina jäivät mitalisijasta vain joitakin sekunteja.

MM-Oberstdorfissa hiihdetään keskiviikkona miesten 15 kilometriä vapaalla tyylillä ja väliaikalähdöllä. Suomen nelikkona on Iivo Niskanen, Joni Mäki, Perttu Hyvärinen ja Markus Vuorela.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »