sunnuntai 20.6.2021 | 13:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell ennakoi alueen siirtyvän leviämisvaiheeseen sunnuntaina: "Meidän silmin näyttää pahasti, että olemme leviämisvaiheessa" – Keskipohjanmaa seuraa tilannetta

Pia Räihälä
La 15.5.2021 klo 19:50 | päivitetty su 07:06

Soiten alue siirtyy erittäin todennäköisesti sunnuntaina koronaepidemian leviämisvaiheeseen.

– Emme voi tehdä Avin ja THL:n päätöksiä, mutta meidän silmin näyttää pahasti siltä, että ollaan leviämisvaiheessa, toteaa Soiten johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell.

Hänen mukaansa sunnuntaina aamupäivällä kokoontuu Soiten sisäinen koronajohtoryhmä, joka päättää viranomaistyöryhmän koolle kutsumisesta. Se puolestaan päättää alueen epidemiavaiheen määrittelystä.

– Voi olla, että sunnuntainakin joudumme ryhmän kutsumaan koolle, Dabnell sanoo.

– Epidemia näyttää leviävän kuin kulovalkea, ja meidän täytyy oikeasti yrittää tehdä kaikkemme, että saamme sen rauhoittumaan. Huoli on varsinkin nuorten kesken leviävistä tartunnoista, ja sairaalahoitoisuuskin on lisääntymässä. Olemme tosipaikan edessä.

Keskipohjanmaa seuraa tilanteen kehittymistä sunnuntaina.

Lue myös:

Vapun jälkeen Keskipohjanmaan vaikutusalueella ilmi jopa 85 koronatartuntaa – yksi sairaalahoidossa: "Kaikkia tartuntaketjuja ei voida enää varmuudella jäljittää", johtajaylilääkäri Pirjo Dabnell Soitesta kertoo

Näin Kokkolan tartuntaketju on edennyt  – Keski-Pohjanmaa on siirtynyt perustasolta nopeasti kohti leviämisvaihetta

#

Kommentoi 10 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »