Ulkomaat

Suosituissa lomakohteissa Thaimaassa luovutaan marraskuussa karanteeneista – Ex-kokkolalainen Tony Järvi päätti matkustaa kuitenkin Meksikoon, jonne pääsee varmasti: "Toivon, että matkailu avautuisi enemmän"

Syksyn ja talven lomamatkoja varataan nyt. Thaimaa on monella kaukomatkailijalla mielessä, ja sinne matkustaminen onkin helpottumassa.

Thaimaa ilmoitti tämän viikon maanantaina, että se aikoo luopua maahan saapuvien rokotettujen matkustajien pakollisesta karanteenista marraskuun alusta lähtien. Avattaviin alueisiin kuuluu suosittuja turistikohteita.

Thaimaan-matka oli myös ex-kokkolalaisen, Helsingissä asuvan huonekalupuusepänTony Järven suunnitelmissa. Hän on reissannut kuuden vuoden ajan kaverin kanssa, ja heillä on tapana kytätä halpoja netissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Se on aika helppoa – Googleen vain hakusanaksi halvat lennot, ja vaihtoehtoja löytyy.

– Olen käynyt joka vuosi Thaimassa, mutta nyt Aasian puolella on huono koronatilanne, Järvi sanoo.

Thaimaa vaihtui Meksikoon, joka on Järven mukaan ainoa kaukokohde, jonne pääsee.

Meksikoon on varattu marraskuun lopulle kaksi viikkoa Playa del Carmenissa. Samalla on tarkoitus käydä meren rannalla Tulumissa, jossa on maya-kaupungin ja linnoituksen rauniot.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tony Järvi varaa kaukomatkat vuotta aikaisemmin valiten halpoja lentoja. Balilla kulkuvälineenä oli skootteri.

Kaveruksilla on ollut tapana varata kaukomatkat vuotta aikaisemmin. Viime vuonna matkustamisessa oli koronan vuoksi taukoa.

– Viime vuonna kaikki kaukomatkat peruuntuivat, joten emme ole päässeet kauemmas vielä.

Tänä vuonna Järvi on käynyt Amsterdamissa ja Kööpenhaminassa parin päivän reissuilla, jotka sijoittuivat kesäaikaan. Matkustaminen on hänen mielestään helpottunut tämän vuoden puolella.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Lentokentät ovat olleet helpompia, mutta Suomeen tulo on ollut hankalaa aina. Suomessa piti tulla passintarkastuksen kautta, mutta nyt tilanne on normalisoitunut.

Lentokentillä ei ole ollut ruuhkia.

– Kyllä ihmiset matkustavat tänä päivänä normaalisti.

Koronapassit olivat kesällä käytössä Kööpenhaminassa esimerkiksi kahviloissa.

Amsterdamissa sen sijaan olisi ollut maskipakko ja koronapassi, mutta niitä ei kuitenkaan vaadittu. Lentokentällä Suomen puolella koronapassille oli taas käyttöä.

– Kyllä siitä on hyötyä. Ihmiset pystyvät todistamaan, että heidät on rokotettu.

Järvi sai molemmat koronarokotteet nopeasti. Matkustaminen on hänen mielestään turvallista, kun rokotukset ovat kunnossa ja rokotustodistuksilla pääsee matkustamaan.

– Toivon, että matkailu vapautuisi enemmän.

Keskipohjanmaahaastatteli korona-ajan matkustamisesta myös kokkolalaisia Pirjo ja Samir Ressamia, jotka toivovat pääsevänsä ensi vuoden puolella mahdollisesti Thaimaahan. Ressamit kävivät kesällä Ranskassa ja Kreetalla, jonne turistit olivat palaamassa.

Suomalaisten matkustusinto on palannut syksyn mittaan, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muuttimatkustussuosituksia syyskuun puolivälissä.

THL suosittelee ottamaan täyden koronarokotussuojan ennen matkalle lähtöä.

Kaikki Suomessa käytössä olevat koronavirusrokotteet suojaavat hyvin koronavirustaudilta ja erinomaisesti sen vakavilta muodoilta sekä vähentävät oleellisesti infektioiden määrää ja tartuttavuutta, THL:n sivuilla todetaan.

Soiten infektiolääkärinArto Niemisen mukaan estettä matkustamiselle ei sinänsä ole. Keski-Pohjanmaan maakunnan epidemiatilanteella, joka on kiihtymisvaiheessa, ei ole merkitystä matkustamisen kannalta.

– Epidemiatilanne ei vaikuta, koronavirusta on varmasti joka puolella enemmän tai vähemmän, Nieminen sanoo.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä