lauantai 4.12.2021 | 15:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Soiten alue lähestyy koronaviruksen leviämisvaihetta: Sairaalahoidossa on viisi potilasta, tartuntoja on todettu etenkin 10–19-vuotiailla

Päivi Savela
Ke 6.10.2021 klo 10:55 | päivitetty ke 11:15

Soiten alueen vakava epidemiatilanne lähestyy jo leviämisvaihetta. Sekä tartuntojen määrä että sairaalahoidon tarve alueella on kasvussa.

Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa on tällä hetkellä hoidossa viisi koronaviruspotilasta.

Koronavirustartuntoja esiintyy pääasiassa rokottamattomien tai vasta hiljattain rokotuksen saaneiden keskuudessa. Tartuntoja on todettu eniten nuorilla sekä nuorilla aikuisilla.

Tartunnan saaneiden keski-ikä on tällä hetkellä 25,5 vuotta.

Tartuntoja esiintyy etenkin 10 – 19-vuotiailla (40%), 20 – 29-vuotiailla (24%) sekä 30 – 39-vuotiailla (17%). Tartunnoista suurin osa oli perhepiirissä tapahtuneita tartuntoja. Tartuntoja on todettu myös etenkin työpaikoilla sekä erilaisissa vapaa-ajan kokoontumisissa.

Keski-Pohjanmaan alueellinen COVID-19-viranomaistyöryhmä kokoontui keskiviikkona 6. lokakuuta arvioimaan koronavirusepidemian alueellista tilannekuvaa ja suosituksia.

Soiten alue jatkaa koronavirusepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta lähestyy leviämisvaihetta sairaalakuormituksen takia.

Alueella on edelleen voimassa vahva kasvomaskisuositus. Lievissäkään flunssaoireissa ei tulisi liikkua kodin ulkopuolella.

– Suosittelemme erityisesti, että ikäihmisten luona tai perhejuhlissa ei vieraltaisi heti ulkomaanmatkojen jälkeen tai lievissä flunssaoireissa, tiedotteessa todetaan.

Suositus on, että rokottamattomat tai vasta yhden rokotusannoksen saaneet hakeutuisivat viipymättä ja hyvin lievissäkin hengitystieinfektion oireissa koronatestiin.

Viime 14 vuorokauden aikana Soiten alueella on todettu yhteensä 64 koronavirustartuntaa. 14 vuorokauden alueellinen ilmaantuvuusluku on 83 / 100 000 asukasta.

Viime viikolla koronavirusnäytteitä otettiin yhteensä 1 114 kappaletta ja positiivisten osuus testeistä on 3,7 prosenttia. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on prosenttia.

Soiten alueella rokotusten painopiste on siirretty ajanvarauksettomiin walk-in-rokotuspäiviin, jolloin rokotukseen voi tulla itselle parhaiten sopivalla hetkellä. Walk-in-päivien aikataulut löytyvät Soiten koronasivustolta: https://korona.soite.fi/koronarokotteet/

Soite suosittelee vahvasti hankkimaan täyden koronavirusrokotussarjan, sillä jatkossa taudilta on vaikeaa välttyä.

Kaikki alueelliset koronavirustilanteen määräykset ja suositukset listataan Soiten koronasivustolla: https://korona.soite.fi/suositukset/

Lue myös:

Koronarokotukset etenevät, mutta sairaalahoidossa potilaita on saman verran kuin neljä ja puoli kuukautta sitten – THL:n Hanna Nohynek patistaa ottamaan rokotteen

#

Kommentoi 7 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »