lauantai 3.12.2022 | 14:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Bromivuoto työllisti pelastuslaitosta Kokkolan suurteollisuusalueella – Vuoto ei aiheuttanut vaaraa alueen ulkopuolelle, henkilövahinkojakaan ei sattunut

Eetu Kupulisoja
Ti 27.9.2022 klo 11:28 | päivitetty ti 13:17

Kokkolan suurteollisuusalueella, Mikontiellä, toimivan Cabb Oy:n tiloissa sattui tiistaina vaarallisen aineen vuoto. Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos kertoi, että putkistossa oli bromivuoto.

Pelastuslaitos tiedotti alkuiltapäivästä, että vuoton on saatu loppumaan ja pelastustoiminta alueella on päättynyt. Vuodosta ei aiheutunut henkilövahinkoja eikä tilanne aiheuttanut vaaraa suurteollisuusalueen ulkopuolelle.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen kello 10.25. Hälytys oli aluksi kirjattu palohälytykseksi, mutta se muuttui myöhemmin keskisuureksi vaarallisen aineen onnettomuudeksi. Pelastuslaitokselta paikalla kuusi yksikköä, sekä tehdaspalokunnilta yksiköitä.

Bromi on halogeeneihin kuuluva alkuaine. Se on huoneenlämmössä tummanruskea raskas neste, josta lähtee ruskeanpunaisia, limakalvoja voimakkaasti ärsyttäviä ja syövyttäviä höyryjä. Se on myös nesteenä iholle haitallinen.

Juttua päivitetty lisätiedoilla 17.9. klo 11.55 sekä klo 13.17.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »