tiistai 21.3.2023 | 18:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Jouko Kuisminin mielipidekirjoitus: Kokoava seurakunta painottaa rakkauden kaksoiskäskyä

Ti 25.10.2022 klo 14:01

Seurakuntavaalit

Kun aloitimme valmistella Kokoava seurakunta -valitsijayhdistyksen perustamista, niin kokosimme muutamia ajatuksia, jotka yhdistivät sekä perustajia että ehdokkaiksi ryhtyneitä.

Pidämme tärkeänä, että seurakunnan päättäjät noudattavat päätöksien teossa sekä kirkon että suomalaisen yhteiskunnan säädöksiä. Raamattu ja sen sanoma on meille rakas. Haluamme painottaa omassa toiminnassamme evankeliumin keskeistä sanomaa, Jeesuksen opettamaa rakkauden kaksoiskäskyä: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Se on käskyistä tärkein.

Korostamme sanomaa Kristuksesta, armon sanomaa, joka kuuluu meille kaikille. Meidät on jo kasteessa liitetty Kristuksen kirkon jäseniksi. Me saatamme horjua, jopa eksyä matkallamme, mutta olemme, nuoret ja vanhat, tervetulleita kirkkoon, Jumalan kasvojen eteen sellaisina kuin olemme.

Suomen evankelisluterilaisen kirkon Yhteinen todistus -asiakirjassa on toimintaamme kantavia periaatteita: oikeudenmukaisuus, ihmisarvon, yhdenvertaisuuden ja perusoikeuksien puolustaminen.

Kohtaamme entistä useammin maahanmuuttajia, turvapaikanhakijoita, syrjäytettyjä, syrjään jääneitä ja vainottuja. Haluamme tukea ja palvella heitä, toimia heidän kanssaan ja tarvittaessa heidän puolestaan sekä auttaa heitä saamaan äänensä kuuluville.

Luukkaan evankeliumin 18. luvun teksti fariseuksesta ja publikaanista puhuttelee. Me olemme nöyrinä Jumalan kasvojen edessä ja publikaanin tavoin pyydämme: Ole minulle syntiselle armollinen.

Jouko Kuismin

Kokoava seurakunta -valitsijayhdistyksen asiamies

Kokkolan suomalainen seurakunta

Keskustelua seurakuntavaaleista käydään nyt – Lue täältä ohje seurakuntavaaleista kirjoittaville

Luukkaan evankeliumin 18. luvun teksti fariseuksesta ja publikaanista puhuttelee.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »