keskiviikko 22.3.2023 | 17:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Osaajatarpeeseen vastataan koulutusyhteistyöllä – KIP Service ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius ryhtyvät toimiin yhteisen päämäärän hyväksi

Eetu Kupulisoja
Pe 16.12.2022 klo 18:35 | päivitetty pe 18:35

Kokkolassa alkaa ensi keväänä uudenlainen koulutus. Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen kasvatustieteiden yksikkö ja Kokkolan suurteollisuusalueella teollisuuden kumppanina toimiva KIP Service ovat aloittamassa koulutusyhteistyön.

Keväällä järjestettävä Innosta oppimaan – tee siitä oma ja yrityksen kilpailuetu! -koulutuskokonaisuus suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä Kokkolan yliopistokeskuksen, KIP Servicen, Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston sekä markkinointitoimisto Aava & Bangin kanssa.

Kokkola Industrial Park (KIP) -alueelta viime aikoina kuuluneet positiiviset investointiuutiset lisäävät osaavan työvoiman tarvetta tulevien vuosien aikana.

KIP HR -työryhmä käynnisti selvitystyön syksyllä, jossa kartoitettiin suurteollisuusalueen tulevaisuuden osaajatarpeita: arvioita osaajamääristä sekä osaamisaloista saatiin kolmen ja viiden vuoden päähän.

KIP:n tiedotteen mukaan keväällä käynnistyvä uudenlainen koulutusyhteistyö on osoitus käytännön teoista osaamisen varmistamiseksi ja osaavan työvoiman saamiseksi.

– Työyhteisöissä oppimista tapahtuu kaiken aikaa ja luonnostaan, mutta oppimista täytyy myös tukea ja ohjata – ja sitä tällä koulutuksella tullaan tekemään.

Erilaisten yritysten avainhenkilöille räätälöity koulutus Oppimisen supervoima antaa työkaluja työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen. Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ohjaavat työssään muita.

Koulutukseen osallistuvat oppivat ymmärtämään erilaisia oppijoita, osaavat tukea ja ohjata oppimista oikeita työkaluja käyttäen.

Lisäksi koulutukseen osallistuneilla on mahdollisuus saada Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston myöntämänä kolme opintopistettä yliopisto-opintoja.

Kolmesta moduulista koostuva koulutuskokonaisuus toteutetaan kevään 2023 aikana.

Moduuleissa selvitetään, mitä oppiminen on ja löydetään omat supervoimat kouluttajana, perehdytään ajattelun kehityksen tukemiseen ja ohjaamiseen sekä saadaan ymmärrystä ja työkaluja kouluttajan vaikuttavaan ja visuaaliseen viestintään.

– Kun yritys haluaa varmistaa kilpailukykynsä ja -etunsa työelämän muutoksessa, niin asiakkaiden kuin osaavan työvoiman suhteen, on oman henkilöstön osaamisen varmistaminen elintärkeää, korostaa KIP Servicen koulutuspäällikkö Jonas Sandlin tiedotteessa.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »