tiistai 21.3.2023 | 20:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Saga Fursin tulos säilyi voitollisena, huolimatta myynnin ja hintojen voimakkaasta laskusta

Laura Läspä
To 26.1.2023 klo 19:30

Huolimatta myynnin voimakkaasta laskusta, turkisvälittäjä ja -huutokauppias Saga Fursin tulos säilyi voitollisena.

Konsernin liiketulos oli tilikaudella 1.11.2021–31.10.2022 plussalla 1,2 miljoonan euron verran, ennen veroja. Vuotta aiemmin liiketulos oli 17 miljonaa euroa voitolla. Konsernin liikevaihto putosi 24 prosentilla, 39 miljoonaan euroon.

Saga Fursin välitysmyynnin arvo laski päättyneellä tilikaudella 30 prosenttia vuoden takaisesta ja oli yhteensä 273 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin välitysmyynnin arvo oli 392 euroa. Syyksi yhtiö kertoo välitetyn nahkamäärän ja nahkojen hintatason laskun.

Liiketoiminnan kulut pysyivät samassa 43 miljoonassa. Yhtiöstä kuitenkin kerrotaan, että henkilökulujen odotetaan kasvavan alkaneella tilikaudella. Lisäksi energian hinnan ja yleisen kustannustason nousun odotetaan kasvattavan muita kuluja.

Saga Fursilta kerrotaan, että konsernin henkilöstökulujen odotetaan kasvavan. Energian hinnan ja yleisen kustannustason nousun odotetaan myös kasvattavan muita kuluja.

– Tilikauden tulos riippuu tulevien huutokauppojen myyntituloksista, joiden arvioiminen on epävarmassa markkinatilanteessa mahdotonta, yhtiön tiedotteessa todetaan alkaneesta tilikaudesta.

Lue myös:

Turkisalalla historiallinen notkahdus – Kaustislainen Sari Koskinen uskoo alan tulevaisuuteen, himankalainen Lasse Joensuu sanoo, että pelkkä usko ei riitä: "Tarvittaisiin rahaakin"

Salakuvaajien väitetään käyneen pohjalaisilla ja keskipohjalaisilla turkistarhoilla, mutta tarhaajat eivät tunnista kuvattuja rakennuksia tai eläimiä

Turkistilojen ahdinko syvenee: ”Jäljellä on enää aika lailla maailman kovettamat kaverit”

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »