tiistai 21.3.2023 | 19:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Etätyöpäivän jälkeen tanhua, viulunsoittoa ja jäsenkorjausta Kaustisella? Uudelle lomapaketille haetaan nyt testaajia aineettoman kulttuuriperinnön kohteessa

Katariina Poranen
Su 5.2.2023 klo 13:46 | päivitetty su 14:30

Kaustisella on avautunut mahdollisuus hakea uuden etätyölomapaketin testaajaksi. Aineettoman kulttuuriperinnön matkailupalveluiden kehittämishanke (Kaikuma) toteuttaa ja kustantaa etätyölomat, joihin haetaan parhaillaan testaajia.

Itse lomakokeilut toteutetaan keväällä maalis-huhtikuussa. Pakettiin osallistuvat tekevät Kaustisella etätyöpäivänsä tavalliseen tapaan ja pääsevät sen jälkeen tutustumaan paikalliseen kulttuuriperintöön muun muassa tanssien ja musisoiden.

Taustalla on kaustislaisen viulunsoittoperinteen listautuminen Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon.

– Etätyölomathan ovat trendanneet parin viimeisen vuoden ajan ja vastaavia pilotteja on jonkin verran ollut. Nyt sitä kokeillaan myös Kaustisella, Kaikuma-hankkeen projektityöntekijä Kirsi Ojanen kertoo.

Alustavasti hankkeessa on Ojasen mukaan ajateltu, että kaustislaista perinnettä pääsisi kokeilemaan neljästä viiteen hakijaa.

– Kasvattamistakin voidaan vielä miettiä, riippuu täysin siitä, kuinka suuren suosion tämä saa.

Hankkeen tarjoamissa etätyölomissa on suunniteltu työpäivien jälkeen toteutuvaa kaustislaiseen perinteeseen liittyvää iltaohjelmaa, joka on varsin runsas: muun muassa tutustumista kansantanssiin, viulunsoittoperinteeseen, Näppäritoimintaan sekä jäsenkorjaukseen ja kahvitteluperinteeseen paikallisella leipomolla.

Käytännössä ohjelma on siis sellainen, jonka mukaan moni kaustislainen perhekin elää arkeansa.

– Matkailussa tällä hetkellä kiinnostavat juuri todenmukaiset kokemukset ja elämykset, eli tarkoituksena on tarjota juuri näitä olemassa olevia asioita ja aitoa kaustislaista elämäntapaa matkailijoille, Kirsi Ojanen sanoo.

Haku etätyölomille on käynnissä Kaustisen seutukunnan verkkosivuilla 28. helmikuuta saakka.

Jos on päässyt unohtumaan, miltä kaustislainen perinne näyttää, niin tässä vielä muistutus videon muodossa, kansantanssia vuoden 2022 Kansanmusiikkijuhlilta Ottosten tyyliin:

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »