keskiviikko 22.3.2023 | 19:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Liikkumisen ei pidä olla aina hauskaa, väittää Kalle Lassila videoblogin 5. jaksossa – Hän kommentoi myös edellisen jakson herättämää valtakunnallista keskustelua

Katariina Anttila
Ma 13.3.2023 klo 06:00

Liikuntapuhe, jossa korostetaan sitä, että jokaisen pitää löytää oma, itselle mielekäs ja hauska tapa liikkua, ei ole rehellistä, lataa Kalle Lassila 10 väitettä liikunnasta -vloginsa viidennessä jaksossa.

– Jos meidän työikäisistä ihmisistä vain viidesosa liikkuu oman terveytensä kannalta riittävästi, niin toimiiko se? Kalle kysyy.

– Ei huonostikaan! Onko se väärä lupaus, että se on mielekästä ja mukavaa ja saat kaikki nämä hyödyt? Keskustellaanko me oikeilla termeillä?

Kallen mielestä liikkumisesta pitäisi alkaa puhua niin kuin vihannesten syömisestä tai hampaitten pesusta. Niistä nyt vain on hyötyä.

Katso video täältä:

Kalle Lassilan edellinen vloggaus Liikunta koulussa ei ole traumatisoinut ketään herätti runsaasti keskustelua.

Lue lisää: "Lapsuuden hyvä peruskuntoni rapistui pariksi vuosikymmeneksi liikuntatuntien traumojen takia" – Lukijat avautuvat Keskipohjanmaan koululiikuntakyselyssä menneitten vuosikymmenten menosta

Kalle kommentoi videon alussa noussutta kohua. Hänen mielestään käyty keskustelu alleviivasi jutun pointtia.

– Liikunta on itsessään harvoin, jos koskaan, ollut negatiivisten tunteiden aiheuttaja, vaan siellä on ollut epätoivottua ja tuomittavaa käytöstä ihmisten taholta liikunnan parissa.

– Meidän olisi syytä panostaa siihen, että voitaisiin nähdä metsä puilta, että liikkuminen ja liike olisi itseisarvoisempaa.

Hiihtoasiantuntija, entinen huippuhiihtäjä, Keplin toiminnanjohtaja Kalle Lassilan 10-osainen videoblogi käsittelee keskipohjalaisten liikkumista ja liikuntaa kymmenen väitteen kautta.

Vlogi ilmestyy Keskipohjanmaassa keväällä 2023 maanantaisin kahden viikon välein. Seuraava jakso ilmestyy 27. maaliskuuta.

Kallen 10 väitettä -vlogin aiemmat jaksot löydät täältä.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 2 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »