keskiviikko 22.3.2023 | 19:03
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Lappalainen ratkaisi jatkoajalla – JHT Kalajoki nousi tukalasta tilanteesta Suomi-sarjan välieriin

Juha Savela
Ti 14.3.2023 klo 21:19

Viidennen pelin jatkoaika tarvittiin ennen kuin JHT Kalajoki pääsi juhlimaan paikkaa jääkiekon Suomi-sarjan välierissä. Jännitysnäytelmän päätti kotiyleisön riemuksi Santeri Salminen, joka iski JHT Kalajoen 4–3 (0–1, 1–0, 2–2, 1–0)-voittomaalin ajassa 66.01. Ratkaisupeli keräsi Pirkonsuon halliin 565 katsojaa.

JHT Kalajoki ehti olla Järvenpään Haukkoja vastaan jo tukalassa tilanteessa, kun järvenpääläiset voittivat puolivälierien kaksi ensimmäistä ottelua. JHT ei kuitenkaan luovuttanut, vaan näytti luonnetta ja selvitti vieraiden kaksi katkon paikkaa. Jatkoaikamaalejakin tuossa urakassa tarvittiin kahdesti. Viime lauantaina Jani Nurkkalan jatkoaikamaali toi JHT:n ensimmäisen otteluvoiton.

Tiistain pelin avauserässä Haukat oli terävämpi ja meni Lenni Kämäräisen maalilla johtoon, kun reilut viisi minuuttia oli pelattu. JHT:n maalilla Santeri Metsänen torjui avauserässä peräti 15 kertaa ja piti kotijoukkueen pelissä mukana.

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja JHT nousi kaukalon herraksi. Takaa-ajo toi tasoituksen ajassa 36.09, kun Eetu Kukka onnistui Janne Lappalaisen ja Jyry Kortelaisen esityöstä. Toisessa erässä puolestaan Haukkojen veskari Samu Mäkinen kannatteli vierasjoukkuetta 14 torjunnallaan.

Päätöserässä JHT pääsi kahteen otteeseen johtoon. Ensin Niko Himmanen teki 2–1, mutta Matti Rask tasoitti. Ajassa 53.42 Jarno Palola vei kotijoukkueen 3–2-johtoon, mutta Haukat iski takaisin. Maalivahti Mäkinen vedettiin vaihtoon ajassa 57.13 ja vain 12 sekuntia myöhemmin Antti Immonen tasoitti 3–3:een.

Torstaina alkavissa välierissä JHT kohtaa Porvoon Huntersin. Toisessa parissa kohtaavat Nokian Pyry ja LeKi.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »