keskiviikko 22.3.2023 | 17:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Mari Kaasinen-Annanperälle Suomen Puhallinorkesteriliiton tunnustuspalkinto

Anni Saari
La 18.3.2023 klo 14:30 | päivitetty la 17:37

Jokilaaksojen musiikkiopiston opettaja Mari Kaasinen-Annanperä saa Suomen Puhallinorkesteriliiton Vuoden Pinna -palkinnon.

Palkinto myönnetään harrastemusiikin parissa työskentelevälle orkesterinjohtajalle, joka toimii aktiivisesti orkesterintyön parissa. Kaasinen-Annanperä opettaa musiikkopistossa matalia vaskia ja johtaa Nivalan puhallinorkesteria. Lisäksi hän on aktiivisesti ollut järjestämässä Nivalan Kiksi -vaskiseitsikkokatselmusta. Se järjestetään 25.3.

Vuosittain jettavan Pinna-palkinnon tarkoituksena on korostaa koulutuksellisen ja alueellisen puhallinorkesteriharrastuksen merkitystä maan kulttuurielämälle.

Palkinnon myöntöperusteiden mukaan Mari Kaasinen-Annanperä on tehnyt alueellisesti tärkeää työtä vaskimusiikin ja orkesterisoiton hyväksi erityisesti Keski- ja Pohjois-Pohjanmaan musiikkioppilaitoksissa. Suomen Puhallinorkesteriliitto haluaa tunnustuspalkinnolla kiittää pitkäjänteisestä työstä, jolla on ollut vaikutusta puhallinmusiikin arvostukseen ja joka ulottuu koko Suomen musiikkielämään.

– Kun maailma myllertää ympärillä, niin joskus tulee mietittyä, että onko näillä hommilla mitään merkitystä. Silloin mieleeni palaa muistoja kommenteista, joita olen saanut musiikkiesitysten jälkeen juhlissa ja konserteissa yleisöltä. Niin kauan kuin yksikin ihminen kokee jotain tunteita meidän tuottamastamme musiikista, on tällä hommalla merkitystä, kertoo Mari Kaasinen-Annanperä tiedotteessa.

Lue myös:

Nivalassa puhalletaan eloa ainutlaatuiseen suomalaiseen seitsikkoperinteeseen: Nivalan Kiksi -tapahtuma sai Keskipohjanmaa-säätiöltä tukea sävellystilauksiin

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »