keskiviikko 22.3.2023 | 17:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kerttu Niskanen oli paras Falunin kympillä

Seppo Luokkala
Pe 17.3.2023 klo 14:27

Maastohiihdon maailmancupissa jatkettiin pitkää kautta vaihteeksi suomalaismerkeissä. Kerttu Niskanen voitti naisten perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin kisan Falunissa perjantaina. Niskaselle ykköstila oli cup-kauden toinen.

Saksalainen Katharina Hennig hävisi vieremäläiselle 15,9 sekuntia sijoittuen kakkoseksi. Norjan Anne Kjersti Kalvå nousi kolmantena palkintokorokkeelle.

– Tuntui aika väsyneeltä, kun Oslon viisikymppinen ja Drammenin sprintti olivat niin lähellä. Mutta huolto onnistui hienosti, eikä virekään niin huono ollut. Nyt nautitaan tästä ja cupin viimeisessä kilpailussa pitää sitten vielä onnistua, Kerttu Niskanen totesi Ylen lähetyksessä.

Muista suomalaisista Eveliina Piippo oli 12:s, Anne Kyllönen 20:s, Anni Alakoski 27:s, Vilma Nissinen 35:s ja Katri Lylynperä 42:s. Koronasta toipuva Krista Pärmäkoski ei Falunissa hiihtänyt. Kisasta puuttuivat myös Ruotsin kirkkaimmat tähdet Frida Karlsson ja Ebba Andersson.

Voittonsa myötä Kerttu Niskanen johtaa distanssicupia ennen ensi viikonlopun Lahden kilpailuja. Salpausselällä naiset hiihtävät vielä 20 kilometrin yhteislähdön.

Kerro meille mielipiteesi!

Juttuvinkit ja uutispäivystys

Tekstiviestit ja WhatsApp: 040 036 5601

Sähköposti: toimitus@kpk.fi

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »